Sport & Vrijetijd

Sportdag Basisscholen Oldenzaal

OLDENZAAL - De groepen 7 en 8 van alle Oldenzaalse basisscholen hebben onder geweldige weersomstandigheden de jaarlijkse scholensportdag afgewerkt op het prachtige Hulsbeek. Bijna 800 leerlingen hebben zich, onder enthousiaste begeleiding van hun leerkracht, assistent of ouder, ingespannen op de volgende onderdelen: BBall, crossloop, recreatieve spelen, samenwerkingsopdrachten, kickbike en survivalopdrachten.

Dit jaar niet onder begeleiding van de leerkrachten van de groepen 1 t/m 6, die deze dag normaliter vrij zijn van lestaken en worden ingedeeld als spelbegeleider. De kinderen van de groepen 1 t/m 6 moesten dit jaar namelijk gewoon naar school. Daarom heeft de sportdagcommissie, samen met de LO vakgroep van het Carmelcollege, besloten om alle 125 BSM (Bewegen, sport en maatschappij) scholieren locatie Lyceumstraat  in te zetten als spelbegeleider bij de diverse onderdelen.

Het enthousiasme van deze scholieren die sport als eindexamenvak hebben gekozen was bijzonder groot. Sommigen stonden als volleerde vakleerkracht LO voor de groep om de spelen uit te leggen en te begeleiden.

Een twintigtal BSM-ers hebben met de groepen meegelopen om de leerlingen te helpen bij de verschillende spelen.De inzet van de kinderen was bijzonder groot. Voor de sportdagcommissie het bewijs dat alle kinderen bewegen gewoon nog heel erg leuk vinden en er samen van kunnen genieten.

Natuurlijk was er ook voor elke deelnemer een stuk fruit en een lekker ijsje na afloop.

Op woensdag 28 mei 2025 vindt de sportdag weer plaats op sportcluster Vondersweijde en Paal 12. Zet deze dag maar vast op de jaarkalender.