Sport & Vrijetijd

Special Basketbal Cup wederom een groot succes!

TUBBERGEN - In 2022 waren nl de Special Olympics in Twente en toen bleek dat er wel erg veel basketbaltoppers in Tubbergen en omstreken wonen! Basketbalvereniging Jolly Jumpers heeft daarom in 2022 besloten om een G -ak op te richten. Dit is ondertussen uitgegroeid naar maar liefst elf leden, die elke maandag samen trainen met een enthousiaste coach.

Trainen is natuurlijk al super leuk, maar wat is er mooier om eens een potje te basketballen tegen andere teams uit de regio? Daarom is de organisatie er weer in geslaagd om een leuk toernooi neer te zetten. Maar liefst tien teams, waaronder twee teams van Peatminders, vijf teams van VSO de Brug, één team van Only Friends en natuurlijk twee teams van de Jolly Jumpers waren aanwezig in sportcentrum de Vlaskoel.

Wat een enthousiasme en sportiviteit was er in de sporthal! Er werd hard geklapt en gejuicht elke keer dat er gescoord werd, en dat was vaak! Het publiek kreeg mooie wedstrijden te zien, waarin plezier zeker voorop stond.

Aan het einde van de dag kwam burgemeester Anko Postma alle deelnemers en hun coaches een medaille uitreiken. Voor elke deelnemer had hij wel tijd voor een praatje, voordat de medaille omgehangen kon worden. Only Friends ging er met de felbegeerde wisselbeker vandoor. Dj Roy, die de hele dag prachtige muziek had gedraaid, zette nog één keer de polonaise in, en daarna kon iedereen moe, maar zeer voldaan naar huis.