Sport & Vrijetijd

SDC ’12 G-elftal voor één dag FC Twente, deel 1

DENEKAMP - Het G-team van SDC ’12 speelde op zaterdag 23 maart tegen Tubantia en Tubantia was voor één dag FC Twente. Dit mooie project is bedoeld voor de laagste categorie G-voetballers in de regio Twente.

Tubantia is al maanden in de ban van deze speciale dag en kreeg de weken ervoor trainingen van Jan van Staa en Rik Platvoet, oud-spelers van FC Twente. De G-spelers van Tubantia kregen afgelopen zaterdag een rondleiding bij FC Twente en reisden vervolgens in tenue naar Hengelo om daar tegen SDC ’12 te spelen. Als echte profs kwamen de spelers uit de FC Twente-bus.

SDC ’12 kon natuurlijk niet achterblijven en trainer Iwan Blaauwgeers regelde de grote rode FC Twente Noaberbus om met vele ouders, familie en vrienden naar Tubantia af te reizen. Ook had trainer Iwan Blaauwgeers aandacht gegeven aan de spelers van het SDC ’12 passend voetbal. De jonge generatie G-voetballers mag niet vergeten worden en is over een paar jaar zeer welkom binnen het G-voetbal. Er was drinken en wat lekkers geregeld voor in de bus zodat het een onvergetelijke dag werd.

Het SDC ’12 G-team is in oktober ’FC Twente’ en men kan niet wachten om er dan een fantastische dag van te maken. Er werd zaterdag een mooie pot voetbal op de mat gelegd en met rust stond SDC ’12 met 0-1 voor door een werelddoelpunt van Noah. De tweede helft maakte Noah er ook nog 0-2 en 0-3 van. SDC ’12 is dan ook trots op alle G-spelers.

”Bij deze willen we FC Twente Denekamp ontzettend bedanken voor alles. Zij stelden de Noaberbus en chauffeur Joost Busscher gratis ter beschikking. Natuurlijk ging men ouderwets met de pet rond voor Joost. SDC ’12 mag dit project in het najaar houden, bij SDC ’12, zodat SDC ’12 voor één dag FC Twente mag zijn. Daar gaat iedereen vol voor, zodat het dan ook een fantastische dag wordt!”

Iwan Blaaugeers, Romijn Asma en Gerard Oortman

Uw reactie