Sport & Vrijetijd

Saasveldia dames 1 promoveert na spannende dag in Wijchen

SAASVELD - Na een goed seizoen in de eerste klasse D met een behaalde tweede plek, mocht Saasveldia dames 1 zaterdag 20 april een dag op pad om promotie-/ degradatiewedstrijden te spelen in Wijchen. Drie auto's vol met negen speelsters en de trainer-coach maakten de autorit al een avontuur. Het eerste blok bestond uit een tweeluik tegen Jumbo van Andel-Ormi D1 uit Epe en Setash D1 uit Huissen. Spannend was het potje tegen de jonge dames uit Epe, maar beide sets werden gewonnen door dames uit Saasveld. Setash uit Huissen volgde direct daarna en werd ook aan de kant geschoven met een 2-0 winst. 

Na een lange pauze wachten (van 13.30 tot 16.30 uur) was het dan eindelijk zover en begon het finaledrieluik tegen Aastad Almelo en Havoc Haaksbergen, die zelf in de regio in andere eerste klasses op de tweede plek waren geëindigd. Gewaagde tegenstanders en tegen Havoc ging het lang gelijk op met series over en weer, maar wist Saasveldia twee keer de winst over de streep te halen in beide sets: 2-0 winst. Nadat Havoc daarvoor van Aastad had gewonnen met 2-0, volstond één set winst nog voor promotie.

Met lood in de benen en de energie die nog verder wegzakte, leek de promotie als sneeuw voor de zon te verdwijnen. Set één werd verloren en in set twee stonden de dames lang achter, zelfs met 18-11. Gelukkig wisten de dames niet van opgeven en kropen punt voor punt steeds dichterbij. Ze kregen op 24-23 en 25-24 hun eerste matchpoints, maar deze werden niet benut. Drie keer is scheepsrecht, met een ketser vanuit de opslag bij Aastad werd de 27-25 binnengeslagen en was de promotie na de promotieklasse een feit.

Een niveau waar Saasveldia na jaren afwezigheid weer terug mag keren en daar is de kleine vereniging met maar vier seniorenteams, waarvan één herenteam en drie damesteams, natuurlijk trots op.

Bondscheidsrechter

Echter zoekt de vereniging nu een bondscheidsrechter die ze moet leveren aan de Nevobo door het niveau wat het damesteam gaat spelen. Dus fluit jij voor de Nevobo, ben je in bezit van een VS3-licentie van de volleybalbond en zou jij de vereniging voort willen helpen komend seizoen om de twaalf punten richting de bond te kunnen borgen namens Saasveldia? Schroom niet om contact op te nemen met Gijs Hesselink, tel. 06-21992404, en wie weet kan men elkaar voorthelpen. Een vergoeding of tegemoetkoming is uiteraard bespreekbaar.

Het team op de foto van links naar rechts boven: Gijs Hesselink, Dion Mekenkamp, Ella Hazekamp, Wieke Munster, Sharen Kamphuis en Nienke Wulferink. Beneden van links naar rechts: Evi Weersink, Lis Hoek, Ankie Hesselink en Jodie Meijer. Floor Kolmschot en Milou Munsterhuis waren afwezig.