Sport & Vrijetijd

Rudie Kemna Classic veldtoertocht 2023

OLDENZAAL - De Oldenzaalse Wielerclub (OWC) houdt zondag 12 november weer de Rudie Kemna Classic veldtoertocht voor de liefhebbers.

De start van de tocht is ongewijzigd gebleven ten opzichte van vorig jaar. Dit is de deelnemers en organisatie goed bevallen. Dus ook nu weer met een ‘bocht’ om Oldenzaal om vervolgens bij de Tramweg weer op het bekende parkoers te komen. En weer de bekende klimmetjes op de Paasberg, Tankenberg, Loabult en Lonnekerberg. Het is dan ook een sportieve uitdaging om deze tocht met pittige klimmetjes en lastige afdalingen te fietsen.

Daarnaast zijn ook de aanwezige singletracks in de route opgenomen. Het laatste deel na de pauzeplek gaat weer via vliegveld Twente om daarna via de singeltrack op Het Hulsbeek bij het clubgebouw van de OWC te eindigen.

Deze veldtoertocht met zijn uitdagende parkoers trekt al jaren vele honderden deelnemers. Deze deelnemers kunnen kiezen voor de 35 of 55 km tocht. Onderweg is een pauzeplek met een versnapering voor de deelnemers. Tevens zal Fietsenwinkel Ten Tusscher een servicepunt hebben ingericht voor het herstellen van kleine, technische ongemakken. 

De start is vanaf het clubgebouw van de OWC aan de Oude Almeloseweg 1 (volg borden Het Hulsbeek) tussen 8.30 en 10.00 uur. Bij de inschrijving wordt gebruik gemaakt van scan en go voor leden van de NTFU.

Parkeergelegenheid is er bij het crematorium. Op terrein bij OWC kan niet geparkeerd worden en op Het Hulsbeek is betaald parkeren. 

Bij het clubgebouw zijn kleedkamers en douches aanwezig voor de deelnemers om zich na afloop op te frissen. Ook is er de mogelijkheid aanwezig om daar de fietsen schoon te spuiten.

De tocht valt onder de auspiciën van de NTFU, dat geldt ook voor de gedragsregels. Dat betekent dat van de deelnemers wordt verwacht dat zij zich bewust zijn van een verantwoord gebruik van de natuur en privépaden. Ook respect voor de overige verkeersdeelnemers en elkaars sportieve opvattingen horen hierbij.

Meer informatie vindt u op de site van de OWC (www.owc-oldenzaal.nl)