Sport & Vrijetijd

Puzzeltocht door Oldenzaal

OLDENZAAL - Bij de Tourist Info vind je boekjes van superleuke wandelingen en fietstochten in de buurt. Hoe leuk is het om op deze manier je eigen stad te ontdekken? Ik vond het boekje ‘Puzzeltocht door Oldenzaal’ en besloot deze te gaan lopen. Het is weer eens wat anders en heel leuk om te doen.

Bij deze puzzeltocht moet je de volgorde van de vragen wel een beetje loslaten. Als je de route heel letterlijk loopt, lijkt de watertoren bijvoorbeeld op de hoek van parkeerplaats Molkenboer te liggen. Achter in het boekje vind je de route en als je deze volgt, kom je alle antwoorden op de vragen wel ergens tegen. Als je dit van tevoren weet, scheelt dat een hoop frustratie.

Je start bij de maquette van de kerkelijke immuniteit op het Sint Plechelmusplein. Ik verklap vast dat deze bij de ingang van de toren hangt. Er zijn 25 vragen; allemaal multiple choice. Je kiest dus iedere keer uit vier antwoorden. De route leidt je door het centrum van Oldenzaal en iets daarbuiten. Je komt bijvoorbeeld langs de watertoren, ziet prachtige kunstwerken waar vragen over gesteld worden en je krijgt ook nog eens behoorlijk wat historische informatie op je afgevuurd. Want wie veroverde de stad in 1626 en in welke eeuw werden de meeste huizen aan de Marktstraat eigenlijk ge- of herbouwd?

Als je de puzzeltocht op deze manier loopt, heb je een fijne wandeling door onze prachtige stad waarbij je goed op moet letten. En je leert er ook nog wat van. Heerlijk toch! Het boekje is voor € 3,50 verkrijgbaar bij de Tourist Info aan de Grootestraat.

Veel puzzelplezier!

Wendy Eerland