Sport & Vrijetijd

Prachtige sponsoravond bij TVC ’28

TUBBERGEN - In het eigen clubhome van TVC ’28 was het woensdagavond een drukte van jewelste. En dat was niet voor niets. De sponsorcommissie had met behulp van trainer Berthil Ter Avest een viertal aansprekende coryfeeën weten te strikken. Arnold Bruggink, Leon ten Voorde, Berthil ter Avest en Tijmen van Wissing kwamen de sponsoren bijpraten over de grootste profclub en de mooiste amateurclub van de regio.

Voorzitter Henk Wessels opende de avond en heette alle sponsoren, de sprekers en de overige aanwezigen van harte welkom. Een mooi moment voor een sponsoravond gaf hij aan. Immers de hoofdmacht van TVC ‘28 had zondag 24 maart, in extremis, een 3-1 overwinning behaald op titelkandidaat VV Scherpenzeel. Met name de manier waarop werd gememoreerd door Wessels. Teamspirit en veerkracht brachten TVC ’28 de overwinning. Vervolgens bedankte hij de sponsoren voor hun bijdrage aan de prachtige accommodatie, met de mooiste tribune van de regio en de derde ring sponsoring die er het afgelopen seizoen was bijgekomen. Iedere ondersteuning op welke manier dan ook wordt erg door TVC ’28 gewaardeerd, gaf hij aan. Verder gaf Wessels aan dat erelid Frans Hendriksen bezig is met het schrijven van een boek over TVC ’28 in de vierde divisie. ”Iets waar we trots op zijn en wat we samen met Frans graag willen vastleggen voor de toekomst.”

Vervolgens werd er gestart met de eerste helft van het programma, waarbij Tijmen van Wissing gelijk inging op de actualiteit en Arnold Bruggink vroeg naar de situatie rondom Joshua Brenet. Bruggink maakte duidelijk dat hij een hectische dag achter de rug had en dat er, ondanks dat hij altijd voor meer dan honderd procent achter zijn spelers staat, er soms beslissingen moeten worden genomen die het beste zijn voor de speler en de club. Ook het vertrek van Sam Holsink van TVC ’28 naar HSC ’21 kwam aan de orde. Ter Avest gaf aan dat hij het Sam gunde, maar hem graag nog een seizoen had willen houden. ”Je bent als niet betalende amateurclub kansloos in dit soort situaties”, vond Ter Avest. “We gaan proberen zo lang mogelijk te genieten van de vierde divisie, maar zowel de club als ik weten dat we hierin afhankelijk zijn van de kwaliteit van onze eigen jongens.”

Verder werd er onder het genot van een hapje en een drankje verder gepraat over het technisch beleid bij FC Twente. Bruggink gaf aan dat het geen geheim is dat er gewerkt wordt aan de uitbreiding van de selectie met een linker vleugelspits. Ook de mogelijke komst van Wout Weghorst kwam aan de orde. Leon ten Voorde gaf aan dat hij ervan overtuigd is dat Wout Weghorst het komend seizoen bij FC Twente speelt.

Na een korte pauze kwamen in de tweede helft de oude anekdotes op tafel. Duidelijk werd dat de periode van Ter Avest bij FC Twente een betere was dan die bij Borussia Mönchengladbach. Van Wissing had uitgeplozen dat Ter Avest wel erg weinig speeltijd (één minuut) had gehad daar in Duitsland. Arnold Bruggink vertelde dat hij nog steeds record international was bij Jong Oranje en dat zijn zes jaren bij PSV eigenlijk achteraf te lang waren geweest. Ook mooie verhalen van Bruggink over zijn tijd bij Real Mallorca, waarin hij nog samen speelde met Samuel Eto’o passeerden de revue. Tot slot werden de verschillende trainers van de afgelopen jaren bij FC Twente nog even door Ten Voorde onder de loep genomen en was de conclusie dat Ron Jans op het juiste moment trainer werd van FC Twente en dat het na drie seizoenen ook goed was dat hij weer vertrok.

Hiermee zat de tweede helft erop en was het tijd voor de derde helft, waarbij alle sponsoren nog even konden bijpraten met elkaar en met de sprekers. Tevens werd iedereen door TVC ’28 nog even uitgenodigd voor de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen Excelsior ‘31. Deze derby wordt gespeeld op zaterdag 13 april om 18.00 uur. Tegen de klok van 00.00 uur verliet de laatste gast, na een prachtige avond, het clubhome van TVC ’28 en werd het weer rustig op sportpark de Grote Moat!!

Uw reactie