Sport & Vrijetijd

Pruttelende tractoren, een mooie route en 225 enthousiaste deelnemers

Prachtige 20e editie Elfdorpentocht

ALBERGEN - De Oude Trekker Club uit Albergen en Omstreken (OTCAO) heeft de tocht dit jaar in samenwerking met de OTMV georganiseerd en kijkt terug op een zeer geslaagde dag. 

Klaar voor de start

Aan het begin van de dag leek het nog spannend te worden met het weer, maar toen de eerste deelnemers zich in alle vroegte meldden, was het droog en kwam er een voorzichtig zonnetje door de wolken heen schijnen. De deelnemers verzamelden zich bij Loonbedrijf Poppink aan de Hinvertsweg in Albergen. Daar stond een kop koffie en een plak krentenwegge voor ze klaar. Na een woord van welkom door de voorzitter van de OTCAO, Hans Hannink, stapten de deelnemers om 9:00 uur op hun trekkers en begonnen ze aan de route.

Gecertificeerde verkeersregelaars werden ingezet en hebben eraan bijgedragen dat de rit soepel en veilig is verlopen. De trekkers van de tussenrijders waren te herkennen aan de vrolijke boeketten van zonnebloemen voorop hun trekkers en zorgden dat de deelnemers via een mooie route bij de pauzepunten arriveerden. Onderweg genoten enthousiaste kijkers langs de weg van de indrukwekkende stoet van mooie, oude tractoren.

De dames van de club

Vanuit Albergen reed de stoet richting Saasveld om bij een eerste pauzepunt te arriveren. De dames van de OTCAO verzorgen jaarlijks met veel plezier de catering tijdens de Elfdorpentocht. “De deelnemers zijn altijd blij ons te zien, want wij verzorgen de innerlijke mens”. Na koffie met koek werd er bij vertrek nog een appeltje voor de dorst van groenteboer Brudas uitgereikt aan de deelnemers.

Vervolgens ging de route richting Deurningen en was er middagpauze bij een boer die zijn erf beschikbaar stelde. Daar werd aan alle mannen, vrouwen en kinderen die deze dag meereden een broodje en een lekkere kom soep met ballen uitgedeeld. De stoet reed verder richting Weerselo waar bij Paus Agroservice het derde pauzepunt was. Daar werd genoten van een blikje fris en een lekker hapje van poelier Ten Velde.

Weergoden goedgezind

De gehele dag is het droog gebleven en werd de zon een enkele keer afgewisseld met een wolkje in de lucht. Nadat de deelnemers voor het laatste deel van de tocht weer op hun trekkers waren geklommen, werd er koers gevaren richting het eindpunt in Albergen waar ze ’s ochtends ook waren gestart, bij loonbedrijf Poppink. Daar mochten de deelnemers een herinnering aan deze tocht in ontvangst nemen en was er na het slotwoord nog de mogelijkheid om te genieten van een heerlijke barbecue.

Op naar editie 21

De OTCAO is blij dat alles ook dit jaar weer goed is verlopen. Ze bedanken alle sponsoren en vrijwilligers want zonder hen is het niet mogelijk de Elfdorpentocht te organiseren. Tevens stelt de OTCAO het zeer op prijs dat de deelnemers terecht konden bij de diverse pauzelocaties. Er kan worden teruggekeken op een mooie dag en er wordt alweer uitgekeken naar volgend jaar. Op naar de 21e editie!