Sport & Vrijetijd

Pizza’s bakken op woensdag 21 februari

LOSSER - Speciaal voor jonge mantelzorgers uit de gemeente Losser organiseert Fundament Losser voor woensdag 21 februari een gezellige middag pizza’s bakken. Ouders en/of verzorgers zijn hierbij van harte welkom om kennis te komen maken met de consulent jonge mantelzorgers. Er is ruimte om vragen te stellen en uitleg te krijgen over het ondersteuningsaanbod. 

Jonge mantelzorgers kunnen op woensdag 21 februari van 14.00 tot 16.00 uur pizza’s komen bakken bij de Kiekerskaamp, Denekamperdijk 46 in Losser.

Aanmelden kan via jhet e-mailadres mzlosser@fundamentlosser.nl of tel. 06-83843617.

Een kwart van de kinderen en jongeren in Nederland groeit op terwijl ze zich zorgen maken over een naaste. Deze kinderen zorgen voor een ouder, een broer of een zus met een chronische ziekte, beperking, psychische kwetsbaarheid en/of verslaving. Veel jonge mantelzorgers zijn zich niet bewust van de impact van de zorgsituatie op hun persoonlijke leven; de zorgen beschouwen ze als normaal en vanzelfsprekend. Ze voelen zich geen mantelzorger. Tegelijkertijd kan mantelzorg op jonge leeftijd ook mentaal belastend zijn. Jonge mantelzorgers dragen bijvoorbeeld meer verantwoordelijkheden en maken zich meer zorgen dan leeftijdsgenoten waar geen zorgsituatie thuis is.

Jonge mantelzorgers geven zelf aan dat zij behoefte hebben aan informatie, ontspanning, erkenning en uitwisseling met lotgenoten. Dit zijn dan ook de belangrijkste pijlers in ons ondersteuningsaanbod.

Wil je meer weten over wat Fundament Losser voor jonge mantelzorgers kan betekenen? Neem dan contact op met Karin Pikula-Meijer, consulent jonge mantelzorgers, via jmzlosser@fundamentlosser.nl of tel. 06-83843617.