Sport & Vrijetijd

Pien Nijhuis neemt afscheid van eredivisie basketbal

TUBBERGEN - Kind van de club en icoon Pien Nijhuis neemt afscheid van de eredivisie basketbal. Pien debuteerde onder coach Bart Sengers in het seizoen 2011-2012 in de eredivisie en heeft zich in voorgaande seizoenen ontwikkeld als een van de topspeelsters in de basketbal eredivisie.

In acht seizoenen eredivisie heeft ze 159 wedstrijden op het hoogste niveau gespeeld en met in totaal 895 punten was ze de stabiele factor bij de ploeg uit Tubbergen.

Laurens Brummelhuis (voorzitter TC): ”Met Pien raken we onze aanvoerster en stekhouder kwijt. Pien is een belangrijke speelster binnen en buiten het veld. Een speelster die samen met meerdere speelsters ook eredivisie basketbal in Twente weer heeft mogelijk gemaakt. Dit niet alleen op het veld, maar ze zet zich daarnaast breed in binnen de club. We zijn trots als vereniging dat we zulke mensen, speelster bij onze vereniging hebben en we wensen Pien veel succes en basketbalplezier in de toekomst toe.”

Pien: ”2011, mijn eerste eredivisiewedstrijd. Wat spannend, maar ontzettend gaaf. 2024, mijn laatste eredivisiewedstrijd. Net zo spannend en gaaf, maar wel de laatste. Als speelster heb ik mezelf door de jaren heen kunnen ontwikkelen, mede door de club, coaches en teamgenoten. Ik vond het teamgevoel, de verbinding en het plezier, erg belangrijk binnen het team. Daarnaast heb ik altijd geprobeerd om mezelf honderd procent in te zetten voor de club; ik heb hierin alles eruit gehaald wat erin zat. Basketbal is een teamsport, hierin heb je elkaar op goede en minder goede momenten nodig. Als speelster en aanvoerster speelde ik hier goed op in en was een sturende factor binnen het team. Ik ben trots, trots op mezelf en mijn team. De tweede plek tijdens de Winter Final Four en de competitie eindigen in de halve finale, om zo mijn laatste seizoen eredivisie af te sluiten, is speciaal. Nu is het tijd om een stapje terug te doen. Al die jaren heb ik mij met veel plezier kunnen inzetten voor Jolly Jumpers Dames 1. Ik ben blij dat de club altijd het vertrouwen in mij heeft gehad en ik mezelf heb kunnen ontwikkelen binnen de club. Iedereen bedankt voor de afgelopen jaren.”

”Als je het hebt over het toonbeeld van een parttime amateur/professional dan heb je het over Pien Nijhuis. Pien staat voor hoe sport beleefd moet worden. Streng voor haar team als het nodig is, mediator bij strubbelingen en verantwoordelijkheid in teamaangelegenheden. Dit alles in combinatie met werk en een privéleven. Nooit zeikend, geen onderstroom, kortom binnen haar mogelijkheden de perfecte sporter”, aldus voormalig coach Chris Stomp. Bijgevoegde foto’s zijn gemaakt door Herman Zandhuis en Richard Steggink©

Uw reactie