Sport & Vrijetijd

Peuverhoek wint wijkvoetbal in Geesteren

GEESTEREN - Peuverhoek is winnaar geworden van het wijkvoetbaltoernooi in Geesteren. In de finale werd Geesteren Zuid met 3-0 verslagen. Daan Kottink maakte uit een penalty de 1-0, Thijs Beernink op aangeven van Mart Veldscholte de 2-0 en Mart Veldscholte op aangeven van Thijs Beernink de 3-0. 

Het kwaliteitsverschil in de wedstrijd was te verwaarlozen, maar de voorwaartsen van de Peuverhoek stonden op scherp in de finale. In de halve finale versloeg Peuverhoek wijk 't Kempke met 2-0 en Geesteren Zuid won van wijk Sekboer na penalty's.

De wedstrijd zelf eindigde in 1-1. 't Kempke nam de strafschoppen beter tegen Sekboer om de derde en vierde plek. De wisselbeker met de grote oren werd direct na de finale op het kunstgrasveld van de Peuverweide in ontvangst genomen door aanvoerder ‘Valderama’ van de Peuverhoek.

Bert Wesselink van de organiserende commissie deed de officiële plichtplegingen op het terras van de Peuverweide en toonde zijn tevredenheid over het verloop van het toernooi. Er was geen wanklank te horen. Ook alle scheidsrechters werden bedankt voor hun aandeel. Ben Steggink nam afscheid als lid van de organisatie. Naar een opvolger wordt nog gezocht.

Nadat de vier finalisten hun prijzen in ontvangst hadden genomen bleef het nog lang tijd gezellig in een ongedwongen sfeer.