Sport & Vrijetijd

Bewegen met plezier voor jonge kinderen bij kinderopvang KOSMO De Ark

Peuter4daagse bij KOSMO

OLDENZAAL - De jonge kinderen van Kinderopvang KOSMO De Ark in Oldenzaal gingen van dinsdag 21 mei tot en met vrijdag 24 mei samen op pad tijdens de Peuter4daagse. Een groep enthousiaste peuters wandelden samen met de pedagogisch medewerkers de route. En dit maar liefst vier dagen lang.

Wandelen, een echt feestje!
De Peuter4daagse bij KOSMO was een echt feestje, compleet met aanmoediging van ouders, verzorgers, vrienden en familie. Na iedere voltooide wandeling kregen de peuters een stempel op hun stempelkaart. De kinderen die op de wandeldagen niet op de opvang waren, liepen met hun ouders de route. Zo kon iedereen meedoen. Natuurlijk ontvingen de kinderen een welverdiend wandeldiploma en een echte Peuter4daagse medaille. 

Doel van de Peuter4daagse
Het doel van de Peuter4daagse is dat de peuters gedurende vier dagen minimaal een kwartier wandelen.

Het belang en plezier van bewegen staat centraal. De kinderen ontdekken zo al op jonge leeftijd dat bewegen leuk en gezond is.
Kijk voor meer informatie op de website  www.peuter4daagse.nl. 

KOSMO vindt duurzaam leven, in verbinding met de natuur, en van mens tot mens erg belangrijk. Dat kinderen ontdekkend kunnen leren en dat zij dit spelenderwijs kunnen doen. En vooral plezier hebben met elkaar door datgene te doen waar je hart ligt. En daar past buiten wandelen met organisaties JOGG (Gezonde Jeugd Gezonde Toekomst) en Koninklijke Wandelbond Nederland (KWbN) perfect bij.  

Uw reactie