Sport & Vrijetijd

Peter Klokkers voor 2e keer Grootmeester Afdeling Oost Nederland

TUBBERGEN - Afgelopen zaterdag 26 augustus waren de duiven van Afdeling Oost Nederland in Dizy le Gros, een plaats in Frankrijk met een afstand van 370 kilometer tot Langeveen. Het is één van de twee belangrijkste vluchten in de Afdeling met de jonge duiven een zogenaamde Grand Prix. De Afdeling heeft een werkgebied van ’s Heerenberg tot Denekamp met ongeveer 1500 leden. Na een wedvlucht krijg je twee uitslagen, één met de duiven die als snelste de afstand hebben afgelegd en één uitslag met de liefhebber die met al zijn deelnemende duiven het beste heeft gepresteerd, met andere woorden wie heeft het beste team. Dat laatste, het beste team of zoals het in de duivensport heet de beste ‘hokprestatie’. Peter Klokkers had 30 duiven ingezet voor deze vlucht, en versloeg daarmee alle andere deelnemers.

Uiteraard was Peter deze keer ook de beste Grensvlieger met de plaatsen 1, 2, 4, 9 en 10. De overige plaatsen werden opgeëist door de Combinatie Bernds uit Manderveen. De Combinatie Bernds wist overigens de 5e plaats in te nemen bij Afdeling Oost Nederland, ook bijzonder knap.

De eerstgetekende was bij de Grensvliegers was ook van Peter Klokkers. De prijzen waren voor Peter Klokkers, Comb. Bernds en Betsie Bernds. 

Bergeijk 26 augustus

Naast bovengenoemde wedvlucht was er op deze zaterdag ook een wedvlucht uit de categorie Natour, afsluitende vluchten voor jonge en oude duiven. De tweede vlucht deze keer vanuit Bergeijk met een afstand van 160 kilometer.

Het was Hennie Kuipers die een knappe prestatie leverde met zijn duiven hij wist de eerste plaats voor zich op te eisen.  De Combinatie Bernds presteerde weer uitstekend met de plaatsen 2, 3, 4, 5 en 9. Peter Klokkers eindigde hier als 6e, Marcel Oude Booyink nr. 7 en  M. Winkels en Zonen 8 en 10.

De eerstgetekende die als eerste arriveerde was van de Comb. Bernds. 

De winnaars van de prijzen waren Hennie Kuipers, M. Winkels & Zonen en de Comb. Bernds