Sport & Vrijetijd

Paarden & Ponymarkt 2023 te Denekamp

DENEKAMP - Op zaterdag 16 september aanstaande wordt op het Nicolaasplein te Denekamp de 44e Paarden & Ponymarkt gehouden. De Paarden- en Ponymarkt trekt jaarlijks duizenden bezoekers en er is een levendige handel.

Begonnen als onderdeel van de Denekamp 700 jaar manifestaties in 1977 heeft de jaarlijkse paarden & ponymarkt zich in al die jaren ontwikkeld tot een regionale paardenmarkt van betekenis. Zo'n 200 paarden en/of pony's worden jaarlijks aangevoerd en niet alleen vanuit Twente maar ook van ver daarbuiten. Denekamp heeft hiermee nog een echte handelsmarkt die door de regionale (hobby) handelaren goed bezocht wordt.

Bijzonder op de Paarden en Ponymarkt in Denekamp 2023 is dat er aanvoerpremies worden betaald. Ter stimulering van aanvoer ontvangt elke handelaar 5 euro per pony en 10 euro per paard. Daarnaast wordt een extra prijs beschikbaar gesteld voor het “schoonste geheel”. Deze zal tijdens de markt door een vakkundige jury worden bepaald.

Uiteraard is er extra aandacht voor het welzijn van de paarden en pony’s, zo staan de dieren op stro en is vers water en hooi ad libitum beschikbaar. Ook is er tijdens de gehele markt een dierenarts aanwezig. 

Aan het publiek is vanzelfsprekend ook gedacht; naast het bekijken van de paarden en pony’s is er een ponybaan aanwezig voor de kinderen. De opbrengst hiervan wordt geschonken aan een goed doel. Ook wordt de inwendige mens niet vergeten, de marktcommissie zorgt zelf voor de catering van broodjes, koffie, karbonade’s etc. Verder is er een uitgebreid randprogramma met meerdere verkoopstands en is er een hoefsmid aanwezig.

Gelijktijdig en aansluitend aan de paardenmarkt is er een grote rommelmarkt voor kinderen en is er kermis in Denekamp. De aanvoer van de paarden en pony’s kan vanaf 5.30 in de ochtend. Het bekend maken van de prijzen en uitbetaling van de aanvoerpremies gebeurt tussen 10.30 en 11.30 uur.

Komt allen!                                             

De Paarden en Ponymarktcommissie