Sport & Vrijetijd

OZ&PC zwemmers in topvorm

OLDENZAAL - Op zaterdag 11 mei werden de Regio Lange Afstand Kampioenschappen gehouden in het 50-meterbad in Hengelo. De zwemmers uit heel Gelderland en Overijssel gingen de strijd met elkaar aan op de 800 of 1500 meter vrije slag. Namens OZ&PC deden 9 zwemmers mee: 4 op de 800 en 5 op de 1500.

Voor de start werd met elke zwemmer een raceplan besproken en alle 9 zwemmers wisten dat perfect uit te voeren. Dit leverde ze dan ook allemaal een heel dik persoonlijk record op!

Bij de junioren 1-2 liet Daan Overmars als eerste een hele sterke race zien op de 800 meter. Dit leverde hem een mooi zilveren medaille op. Daarna zwommen Bjorn Scholten en Siem de Zeeuw in de categorie junioren 3-4 ook mooie pr’s. Goud was er voor Siem en brons voor Bjorn. De laatste die op de 800 in actie kwam, was Niek Vreeling, hij zwom naar zilver in een keurige tijd.

Daarna was het de beurt aan de 1500 meter zwemmers. Als eerste zwommen Stan Nijhuis en Rafael Agterbos bij de junioren 1-2. De concurrentie was groot, maar daar lieten beide jongens zich niet door afschrikken. Stan zwom in een heel mooi constant tempo naar de 8e plek. Rafael wist een hoog tempo goed vast te houden en werd daarmee keurig 5de. Finn Stamsnieder en Bart Oude Egbrink wisten in hun 1500 ook pr’s te noteren op de 400 en 800, zeer knap! Finn werd net 4de en Bart ging met een mooie zilveren medaille naar huis. De enige dame die meedeed van OZ&PC was Veerle Westenbroek. Zij wist in de race mooi te versnellen en zwom daarmee een pr van maar liefst 1 minuut en 45 seconde en een keurige 7de plek.

Al met al kijken de zwemmers en trainers terug op een zeer succesvolle middag!!

In het komende Pinksterweekend doen ruim 30 zwemmers van OZ&PC in het buitenbad van Nordhorn mee aan het ‘Internationale Nordhorner Pfingstschwimmfest’.