Sport & Vrijetijd

OZ&PC reikt jaarlijkse prestatiebekers uit

OLDENZAAL - Aan het begin van elk kalenderjaar worden binnen de zwemafdeling de prestatiebekers uitgereikt. Dit gebeurt tijdens een gezellig samenzijn in het sportcafé van Vonderswijde. Naast de zwemmers en trainers worden hierbij ook ouders, broertjes en zusjes uitgenodigd.

Als eerste werden de prestatiemedailles van de KNZB uitgereikt. De zwembond beloont bijzondere prestaties in een seizoen. Of dat nu het zwemmen van een Nederlands Record is, in de Top-10 van je leeftijd staan is of dat je alle afstanden in het Lange Afstand Circuit hebt gezwommen. De bronzen prestatiemedailles van het seizoen 2022-2023 zijn gewonnen door: Siem de Zeeuw, Niek Vreeling, Renske Oude Egbrink en Rafael Agterbos.  Daarna was het de beurt aan de jongste zwemmers: de minioren.

Voor deze zwemmers wordt elk jaar de Joop Rijssemus bokaal uitgereikt. Deze prijs is vernoemd naar onze succesvolle zwemtrainer Joop Rijssemus. Hij was heel wat jaren de zeer succesvolle hoofdtrainer van de selectie. Bij deze prijzen gaat het om een klassement van drie 100 meter nummers: rugcrawl, schoolslag en vrije slag.

Meisjes:
1. Elle Hut
2. Anna Withag
3. Nikki Mulder      

Jongens:
Helaas zijn er maar 2 jongens die in 2023 de drie 100 meters gezwommen hebben.
1. Job Oude Ophuis
2. Hidde Visscher

Uitreiking prestatiebekers
Het gaat bij de prestatiebekers om de verbetering op de vier 100-meters (rugcrawl, vlinderslag, schoolslag en vrije slag) in een kalenderjaar.  Aan een verbetering worden punten gekoppeld. Hoe sneller je bent, hoe moeilijk het is je te verbeteren, hoe meer punten dat waard is.

Rugcrawl
1. Sofie Kleissen
2. Veerle Westenbroek
3. Kyara Rensen     

1. Jens Zûm Grotenhoff
2. Siem de Zeeuw
3. Bart Oude Egbrink

Vlinderslag
1. Renske Oude Egbrink
2. Ilon Schuurman
3. Veerle Westenbroek      

1. Niek Vreeling
2. Siem de Zeeuw
3. Jens Zûm Grotenhoff

Schoolslag
1. Sofie Kleissen
2. Nouk Achterhuis
3. Nikki Groot Rouwen      

1  Niek Vreeling
2. Wes Velthuis
3. Jort Siebelt

Vrije slag
1. Ilon Schuurman
2. Nikki Groot Rouwen
3. Veerle Westenbroek      

1. Siem de Zeeuw
2. Niek Vreeling
3. Teun Overmars

Alle andere aanwezige zwemmers, trainers en commissieleden werden ook nog even in het zonnetje gezet en zo ging niemand met lege handen naar huis. De zwemmers gaan weer hard trainen en lekker racen in wedstrijden om volgend jaar in de prijzen te vallen.