Sport & Vrijetijd

OZ&PC goede vertegenwoordigd bij NK zwemmen

OLDENZAAL - Van donderdag 13 t/m zondag 16 juni werden de Nederlandse kampioenschappen voor jeugd en senioren gehouden in zwembad Amarena in Amersfoort. Namens OZ&PC kwamen 4 individuele zwemmers aan de start en de club deed mee aan maar liefst 5 estafettes. Alle zwemmers en estafetteteams hadden zich geplaatst door het behalen van scherpe limieten.

Het weekend begon met een teleurstelling, omdat Bart Oude Egbrink ziek werd en niet aan de start kon komen. Gelukkig konden de andere zwemmers de knop goed omzetten en laten zien wat zij in hun mars hadden.

In de categorie jongengs jeugd kwam Wes Velthuis uit op de 50 en 100 vrij. Op beide afstanden behaalde hij dikke persoonlijke records. In dezelfde categorie kwam Niek Vreeling aan de start op de 50, 100, 200 vrij, 50 rug en 100 rug, 50 vlinder, 50 school en 200 wisselslag. Niek wist op bijna al zijn afstanden zijn persoonlijke records aan te scherpen en dit zorgde voor een mooie stijging op de ranglijsten.

Bij de dames senioren 1-2 deed Renske Oude Egbrink mee op de 100 en 200 school, 50 rug en 200 wissel. Na een moeilijk periode liet Renske zien dat ze op de weg terug is en noteerde knappe tijden op de klok.

Juniorenzwemmer Siem de Zeeuw moet voldoen aan de limieten voor senioren en kwam uit op de 50, 100, 200 vrij en 50 rug. Op de 50 vrij leverde dit een mooi pr op en op de 100 vrij wist hij zich te plaatsen voor de B-finale. In die finale zwom Siem in een knap persoonlijk record naar de 6de plek. Uiteindelijk betekende dit een hele knappe 14de plek bij de heren senioren.

OZ&PC kwam in 2 mix-estafettes aan de start (2 dames, 2 heren).

Op de 4x100 wisselslag zwommen Sofie Kleissen, Renske Oude Egbrink, Jens Zûm Grotenhoff en Siem de Zeeuw naar een 16de plek van Nederland en op de 4x100 vrije slag zwom het team met Nouk Achterhuis, Niek Vreeling, Renske Oude Egbrink en Siem de Zeeuw naar een knappe 10 plaats!

De heren deden mee aan de 4x100 wisselslag, 4x100 vrij en 4x200 vrij. Op de 4x200 vrij werd een zeer knappe 6de plek bemachtigd door: Jens Zûm Grotenhoff, Siem de Zeeuw, Niek Vreeling en Wes Velthuis. De 4x100 wissel leverde een 20ste plek op in een keurig pr, het team bestond uit: Niek Vreeling, Wes Velthuis, Bjorn Scholten en Siem de Zeeuw. Het weekend werd afgesloten met de 4x100 vrij, waarbij veel teams aan de start kwamen. De OZ&PC heren Niek Vreeling, Wes Velthuis, Jens Zûm Grotenhoff en Siem de Zeeuw zwommen met een pr van ruim 2 seconde naar de 16de plek van Nederland. Al met al hele knappe prestaties voor de Oldenzaalse zwemmers.

Volgend weekend is het de beurt aan de junioren, zij zwemmen de Nederlandse junioren kampioenschappen in Eindhoven, OZ&PC komt daar met 6 zwemmers aan de start.