Sport & Vrijetijd

Ook Almelo zoekt Stadsdichter

ALMELO -  Vele grote steden hebben inmiddels een Stadsdichter. Almelo heeft nog niet iemand die rondom belangrijke gebeurtenissen een stadsgedicht maakt en voordraagt.

Het idee voor een stadsdichter komt van de Almeloër Henk Kooy. Hij is zelf dichter en schrijver en voor de ideeënmarkt van de Gemeente Almelo deed hij het voorstel om een stadsdichter aan te stellen. De gemeente vond dit een goed idee en heeft het plan werd verder uitgewerkt samen met de bibliotheek Almelo, Almelo Promotie en AA Visie.

Nu is het aan de inwoners van Almelo die gedichten schrijven en die zich betrokken voelen bij de stad. Maak een gedicht en ding mee naar deze eervolle functie. Van de toekomstige stadsdichter wordt verwacht dat hij of zij woont en werkt in Almelo en een goede band heeft met de stad. Als Stadsdichter schrijf je ieder jaar minimaal acht gedichten. De Stadsdichter wordt voor twee jaar aangesteld.  Vind er een bijzondere gebeurtenis plaats dan wordt verwacht dat er een extra gedicht gemaakt wordt. De gedichten worden zoveel mogelijk in de media gepubliceerd.

Wie mee wil doen aan deze verkiezing dient een gedicht van zichzelf en een over Almelo in te sturen. Dit moet voor 17 februari a.s. gebeuren. Ook een motivatie waarom men denkt geschikt te zijn als Stadsdichter van Almelo dient meegestuurd te worden naar info@stadsdichteralmelo.nl. Het is ook mogelijk om de gedichten, samen met de persoonlijke gegevens en de motivatiebrief in te leveren bij de Bibliotheek Almelo, de stadswinkel van Almelo Promotie en Boekhandel bij de Aa.