Sport & Vrijetijd

Oldenzaalse IJsclub is project jeugdschaatsen met groot enthousiasme gestart!

OLDENZAAL - Een volle bus van Brookhuis met 35 kinderen van groep 4 t/m 8 begonnen afgelopen zaterdagmorgen om stipt 09.00 uur aan hun eerste reis naar de ijsbaan in Enschede voor de eerste van tien schaatslessen. De stemming zat er meteen goed in en de kinderen zouden het liefst de schaatsen in de bus al hebben aangetrokken. Maar dat moest wachten tot op de ijsbaan waar de trainers van de Oldenzaalse IJsclub (OIJC) de kinderen op de ijsbaan hielpen met de juiste maat schaatsen en uiteraard ook met een schaatshelm en handschoenen. Want veiligheid gedurende dit bijzondere project samen met BoesCoolFit in de komende maanden komt op de eerste plaats.

Met een goede uitrusting gingen de kinderen daarna in groepen het ijs op waar onder leiding van de ervaren en vooral ook enthousiaste trainster Bregje Lammerink, samen met de andere trainers, aan ijsgewenning en vertrouwen gewerkt werd. Belangrijk is daarbij het kennismaken met elkaar en met het ijs en daardoor vertrouwen te geven aan de kinderen. Bregje had voor alle trainers een schema gemaakt welke oefeningen getraind moesten worden.

Tijdens de training wordt totaal niet gekeken naar prestatie, maar wel naar hoe verschillend kinderen zich thuis voelen op het ijs en ze vertrouwd maken met zo ongeveer het beste ijs van Nederland. Wat altijd opvalt is dat kinderen vaak heel veel plezier beleven aan de eerste trainingen ondanks dat schaatsen een technisch moeilijke sport is. Dit plezier is één van de belangrijkste aandachtspunten bij iedere sport en dus ook bij schaatsen. Dat betekent dat de extra hulptrainers de kinderen die het nog wat eng vinden wat extra aandacht kunnen geven tijdens de les, zodat ze zich niet verloren voelen en vertrouwen krijgen.

Foto door Kees Tetteroo