Sport & Vrijetijd

OBS De Windhoek de grote winnaar van het eerste school atletiektoernooi voor
basisscholen bij AAV SISU

ALMELO -  Basisschool de Windhoek uit Almelo is de grote winnaar geworden in het teamklassement van het eerste atletiektoernooi voor basscholen in Almelo. Zowel bij groep 3-4 als bij groep 5-6 zijn zij eerste geworden. De Bonkelaar was in beide leeftijdsgroepen een goede 2e en 3e. 

Ruim 100 deelnemers hebben meegedaan aan dit school atletiektoernooi op het terrein bij Atletiek Vereniging SISU.  Zeven basisscholen hadden zich hiervoor aangemeld.

De Atletiekunie heeft het Sportbedrijf Almelo en AAV SISU vorig jaar benaderd of zij de organisatie van dit evenement zouden willen gaan oppakken.

Doel van Atletiekvereniging SISU is om de kinderen kennis te laten maken met de prachtige en veelzijdige atletieksport onder het mom van "Probeer eens atletiek" en plezier staat hierbij voorop. En niet onbelangrijk met atletiek leren de kinderen beter bewegen. 

De volgende onderdelen stonden op het programma: 40 m horden, verspringen, vortex gooien (een soort van speerwerpen), estafette, duurloop. De basisscholen strijden als team voor de hoofdprijs.

Almelo was de eerste plaats in Twente waar dit school atletiektoernooi heeft plaats gevonden. Gezien het enthousiasme van de jonge sporters is het zeker voor herhaling vatbaar.  

Ze kunnen met veel trots en plezier terugkijken op dit atletiektoernooi. Met dank aan de vele vrijwilligers van SISU en de medewerkers van Sportbedrijf Almelo.

Foto’s: Hans v. Cronenberg