Sport & Vrijetijd

OBC viert 85-jarig jubileum met feestelijke middag voor alle leden

OLDENZAAL - De Oldenzaalse Bridge Club (OBC) bestaat 85 jaar. Al voor de Tweede Wereldoorlog vond de eerste deelname in competitievorm plaats. Op zaterdag 21 oktober werd dit jubileum groots gevierd met de enthousiaste clubleden.

Bridgen is ontzettend populair, vooral onder ouderen. OBC telt maar liefst tachtig leden. Als je nagaat dat Oldenzaal nog meerdere bridgeclubs rijk is, kan je wel nagaan hoeveel mensen lol aan dit spel beleven. In de tachtiger jaren zag OBC een exponentiële groei in het aantal leden. Dat was te danken aan een bridgecursus van de AVRO op televisie.

“Bridge is enorm leuk om te doen en vooral een sociale aangelegenheid,” vertelt voorzitter/secretaris Maria Tielens. “Als je alleen bent, is het een goede manier om met mensen in contact te komen. Het is ook nog eens heel goedkoop. Een hapje, een drankje, een praatje en je hebt met z’n vieren een gezellige avond. Je hebt alleen kaarten nodig. Een supermakkelijke tijdvulling,” lacht ze.

De leden van OBC komen op dinsdag- en donderdagavond bij elkaar bij Stadscafé Moatman aan de Ootmarsumsestraat. En als je denkt dat je al moet kunnen bridgen voordat je je aanmeldt, heb je het mis. “Ton Portier geeft binnen de vereniging ook bridgecursussen,” legt Maria uit. “Dat zijn klasjes met leerlingen die leren bridgen. De Bridgebond heeft ook een methode ontwikkeld waardoor je er sneller grip op krijgt. En als je hier alleen komt, zoeken we er een vriend of vriendin bij. Naast de bridgeavonden organiseren we ook bridgereisjes en -weekenden.” 

Voor de viering van het jubileum werden de leden afgelopen zaterdag rond 13.00 uur met wat lekkers ontvangen bij het J.W. Racerhuis. Om 14.00 uur startte de Bridgedrive. Hierbij speelden de koppels per ronde vier spellen tegen elkaar. Hier kregen ze een half uur de tijd voor. Daarna wisselden ze van tafel tot iedereen zes rondjes had gespeeld. Om 16.30 volgde een borrel waarbij Ton Portier door Maria werd benoemd tot lid van verdienste. De borrel werd muzikaal opgeluisterd door Jef Horsthuis die diverse liedjes van een bridgesausje voorzag en een oud OBC-lied weer een nieuw leven gaf. Het geheel werd bekroond met een uitstekend diner dat werd afgesloten met een dankwoord voor de lustrumcommissie door oud-voorzitter Tijmen van Genderen.

Lijkt het jou ook leuk om te gaan bridgen? Leeftijd speelt geen rol en iedereen is welkom. Voor meer informatie kan je kijken op de website 27013.bridge.nl of bellen naar 06-22501865.