Sport & Vrijetijd

Nieuwe Ootmarsumse Molenloop met een nieuw parcours

OOTMARSUM - Een nieuwe ronde met nieuwe kansen; én met een nieuw parcours. De Ootmarsumse Lopers Club gaat dit voorjaar in de herkansing met de Molenloop. Nadat de tweede geplande editie vorig jaar noodgedwongen moest worden geannuleerd doet de organisatie een nieuwe poging op zaterdag 20 mei. In de hoop dat er nu wel voldoende inschrijvingen komen om deze bijzondere loop te laten doorgaan.

,,Want dat was het probleem vorig jaar: een aantal van 75 deelnemers was gewoon te weinig om daarvoor een hele organisatie op te tuigen”, vertelt het organisatiecomité van de OLC bestaande uit Boudewijn Weierink, Frans Wilbers en Alphons Weierink. De eerste Molenloop in 2021 was met ruim 250 deelnemers alleszins hoopgevend voor de toekomst. ,,We hebben geprobeerd te achterhalen  waarom de animo vorig jaar dan zo fors minder was. Wij denken dat het een combinatie was van factoren: én  de zwaarte van het parcours én we zaten natuurlijk in het post corona-tijdperk. Alle evenementen hadden met een terugloop te maken.”

Om de lopers tegemoet te komen is in elk geval het parcours aangepast voor zowel de 5 als de 10 kilometer. De route gaat niet meer twee keer rond de Kuiperberg maar gaat verder door de omgeving waar het veel vlakker is. Via de Ageler Es gaat het nu richting Nutter en dan via de Binnen Es terug naar. ,,Het parcours is minstens zo mooi als de oude maar wel een stuk makkelijker. Het gaat er natuurlijk wel om dat de deelnemers plezier beleven aan de Molenloop. Er valt onderweg van alles te zien en te beleven", aldus de organisatie.

OLC-voorzitter Jos Dijkhuis is blij dat het comité de organisatie weer ter hand heeft genomen. ,,Want het blijft natuurlijk bijzonder; een loop door de prachtige omgeving van Ootmarsum. Bovendien past de Molenloop dit jaar perfect bij het 30-jarig bestaan van de club. Het zesde lustrum wordt hiermee extra luister bijgezet.”

De start van de Molenloop is om 14.00 uur bij de molen van Oude Hengel. De 5 en de 10 kilometer starten tegelijk. Het inschrijfgeld bedraagt 5 euro per persoon. De inschrijving wordt vrijdag 10 maart geopend via: www.olc-93.nl. Daar is ook verdere informatie te vinden over onder andere de routes. Wie heeft betaald is ingeschreven. De inschrijving online is mogelijk tot en met 18 mei. Na-inschrijving is op de wedstrijddag zelf nog mogelijk bij de molen van Oude Hengel. Na de loop zijn er faciliteiten voor een gezellige nazit.