Sport & Vrijetijd

Wandel je mee?!

Nationale Diabetes Challenge start ook weer in Almelo

ALMELO - Ook dit jaar doet Almelo weer mee aan de Nationale Diabetes Challenge. Vanaf 29 april wordt elke week, ongeveer twintig weken lang, gewandeld samen met een groep deelnemers in de buurt. Wil je werken aan je gezondheid en diabetes? Je bent van harte uitgenodigd om mee te doen. De wandelingen staan in het teken van bewegen, gezondheid en vooral gezelligheid. Ook als je geen diabetes hebt maar wel wilt werken aan je gezondheid ben je welkom.

Wat is de Nationale Diabetes Challenge?

De Nationale Diabetes Challenge is een landelijk wandelprogramma van twintig weken van de Bas van de Goor Foundation. In Almelo organiseert het Sportbedrijf dit project.

De eerste stap is gezet

Op 9 april was de informatieavond over deze Nationale Diabetes Challenge in de IISPA. Er zijn veel geïnteresseerden op afgekomen. Aan het eind van de avond was de organisatie een groot aantal deelnemers en een aantal vrijwilligers rijker! Heb je deze avond gemist, maar heb je wel interesse of misschien nog vragen? Neem contact op met het Sportbedrijf. Dat informeert je graag en/of helpt je met aanmelden. Mailen kan naar: wandelen@sportbedrijfalmelo.nl

Start wandelingen

Dit jaar wordt begonnen met vijf groepen verdeeld over de week. Op maandag 29 april om 19.30 uur start de eerste wandelinggroep vanaf de IISPA.

De gehele weekplanning is als volgt:
Maandag IISPA 19.30 uur
Dinsdag Natuurhus 15.00 uur
Woensdag Beeklust 15.00 uur
Woensdag Zwembad het Sportpark 18.30 uur
Vrijdag Nijreesbos 09.00 uur

Er wordt rekening gehouden met het wandelniveau van iedere deelnemer. Het is daarom niet erg als je (nog) niet zo ver kunt lopen. Samen wordt getraind voor een wandelafstand van 3, 5 of 10 kilometer. De Nationale Diabetes Challenge wordt feestelijk afgesloten op het NDC Festival op 28 september in Arnhem.