Sport & Vrijetijd

Michael van der Mark gaat voor een podiumplek

TUBBERGEN - In het weekend van 19 t/m 21 april wordt het World Superbike georganiseerd op het TT circuit van Assen. Eén van de prominente coureurs is Michael van der Mark, die al voor het tiende jaar in de Superbike klasse uitkomt. De laatste vier seizoenen is hij fabrieksrijder voor BMW. Vorig jaar kwam hij tijdens de race in Assen hard ten val en brak hij zijn bovenbeen. Nu is hij weer volledig fit en zint op revanche.

Michael van der Mark. Foto: Ben Haarhuis
Michael van der Mark. Foto: Ben Haarhuis

Vol vertrouwen

Tijdens de persconferentie van het World Superbike evenement zei Michael van der Mark dat hij voor een hoge klassering gaat. “ Tijdens de voorjaarstest hebben we stappen gemaakt. De motor was altijd lastig te rijden maar dat is nu verbeterd en hij heeft meer vermogen dan vorig jaar zodat we niet onder hoeven te doen voor de andere topteams”.

Daarnaast heeft hij aan Toprak Razgatlioglu een geweldig teammaat. De Turkse coureur is een van de meest getalenteerde rijder uit het hele veld. Samen kunnen ze elkaar versterken en de sfeer binnen het team is uitstekend.

Tijdens de vorige raceweekend in Barcelona werd Michael zesde in de Superpole race en vierde in de tweede race. Dit geeft vertrouwen voor het weekend in Assen.

Sterk team

In de World Supersport klasse zal ongetwijfeld het Pata Yamaha Ten Kate team uit Nieuwleusen van zich doen spreken. Het meest succesvolle World Supersport team zal dit jaar met de Italiaanse rijder Stefano Manzi meestrijden voor de titel. Tijdens de vorige race in Barcelona wist Manzi de overwinning te behalen.

Het Ten Kate team heeft ook de talentvolle Nederlander Glenn van Straalen binnengehaald. De afgelopen twee seizoen was de 23-jarige coureur uit Hoogkarspel al actief in de World Supersport. Dit jaar hoopt Van Straalen dat hij zich verder kan ontwikkelen en regelmatig punten te scoren in de World Supersport.

Veel Nederlandse inbreng

De World Supersport 300 klasse zal ongetwijfeld voor sensatie zorgen. De motoren zijn nagenoeg gelijk daardoor wordt het steeds meer een loterij wie er met de pole position en de overwinning vandoor gaat.

De regerend wereldkampioen Jeffrey Buis zal in Assen voor de winst gaan. Ook Loris Veneman zal ongetwijfeld hoge ogen gooien. De 19-jarige Ruben Bijman uit Lopik hoopt op een top tien klassering. De Nederlandse coureurs Senna van den Hoven en Dylan Czarkowski hebben een wildcard ontvangen en zullen daardoor aan de start verschijnen.

Directeur Peter Oosterbaan en voorzitter Arjan Bos melden dat de kaartverkoop voor het World Superbike evenement op het TT Circuit Assen momenteel beter loopt dan ooit. Er is de afgelopen tijd veel geïnvesteerd en hard gewerkt om het circuit weer in topstaat te krijgen.