Sport & Vrijetijd

Leden Jeugdclub Bruinehaar-Langeveen genieten van geslaagde Dance & Diner

BRUINEHAAR / LANGEVEEN - De ‘Dance & Diner’ activiteit die de Jeugdclub Bruinehaar-Langeveen afgelopen zaterdag hield, was een groot succes. De kinderen konden er vanaf 16.00 uur twee uur lang dansen op hun favoriete muziek die Koen verzorgde: “De kinderen mogen bij mij komen om hun lievelingslied door te geven”, liet hij vooraf weten. “Ik zoek de nummers dan op en speel ze af.”  

Stopdans en stoelendans

“De activiteit wordt speciaal voor onze Jeugdhoogheden uit Langeveen georganiseerd”, vertelt Frieda (vrijwilligster bij de jeugdclub). “Prins Scott Olimulder en adjudant Jip Nijkamp feesten dan ook vrolijk mee!” Tussendoor wordt er gezorgd voor wat lekkers; stokbrood met chocopasta, kruidenboter of een ander smeerseltje. De kinderen mogen dit zelf klaarmaken.  Dan is het tijd voor stopdans. Vrijwilligster bij de Jeugdclub Nathalie legt uit wat dit is. “Zodra de muziek stopt, stop je met dansen. Anders ben je af!” Na een patatje van Cafetaria de Ruif en snacks uit ‘eigen keuken’ gaat het programma verder. De stoelen worden in een grote kring gezet voor de stoelendans. “Stoelendans is altijd een grote hit”, is de ervaring van Nathalie, “Iedereen doet dan ook fanatiek mee.” Prins Scott en adjudant Jip zijn de winnaars van de eerste ronde.

Tand eruit!

Opeens wordt er geroepen: “Mijn tand is eruit!” Daar staat Nikkie met een tand in haar hand. Niet veel later is het ook bij Marah raak. “Ik heb ook mijn tand eruit!”, klinkt het verbaasd.

In de keuken werkt Carmen, een van de moeders die voor een keer meehelpt, ondertussen aan het nagerecht. Er staat vlaflip op het menu die de kinderen zelf mogen decoreren met hagelslag. Haar dochter Maud (6) komt ook helpen en mag in elk toetje een cocktailprikker en een lepeltje doen. Wanneer de kinderen naar huis gaan krijgen ze een lolly mee, gesponsord door Cafetaria De Ruif. Zowel de organisatie als de leden van de Jeugdclub kijken terug op een super geslaagd feest.” 

Filmmiddag en -avond

Zaterdag 9 maart is de volgende activiteit van de Jeugdclub. Dit is een filmmiddag voor wie het leuk vindt. De middag duurt van 15.00 tot 17.00 uur. ’s Avonds wordt er een film afgespeeld voor de hogere groep (basisschoolgroepen 5,6,7 en 8) van 19.00 tot 20.30 uur.