Sport & Vrijetijd

KV de Brink A kampioen van Nederland

OOTMARSUM - Het zeer succesvolle team de Brink A is op een zeer overtuigende manier kampioen geworden van Nederland. Met nog één wedstrijd te gaan en maar één verliespunt, zijn ze niet meer te achterhalen voor de concurrentie. Ook Nooit Gedacht werd zondag aan de zegekar gebonden. Zonder Jorg Smellink die genoot van een heerlijke vakantie.

Op de foto van links naar rechts: Cisse Luft, Sepp Niehof, Bill Kottink en Wessel Broekhuis. Jorg Smellink was afwezig.
Op de foto van links naar rechts: Cisse Luft, Sepp Niehof, Bill Kottink en Wessel Broekhuis. Jorg Smellink was afwezig.

Nooit Gedacht, de nummer twee, begon op eigen baan goed aan de wedstrijd. De Brink antwoordde hier prima op maar bleef toch zo'n twee meter achter. Beide teams schoten een goede wedstrijd, maar de Brink heeft een uitstekend uitgebalanceerd team en pakte bij elk schot enkele meters. Hierdoor was het eerste punt al snel binnen en het kampioenschap een feit.

In de tweede periode, bleef het niveau hoog aan beide zijden en was het een genot om deze wedstrijd te zien. Met name Wessel Broekhuis schoot een goede wedstrijd en EK-ganger Cisse Luft was ook foutloos. Eigenlijk was deze ronde een kopie van de eerste waardoor er 0-2 op het scorebord stond. De derde periode begon de Brink ietwat minder en lagen ze na drie schoten achter, een aantal super schoten later van onder meer Bill Kottink en Sepp Niehof, werd de achterstand al snel omgezet in een riante voorsprong en werd ook deze ronde gewonnen, met 65 meter voorsprong. Een prima 0-3 overwinning en het kampioenschap van Nederland op zak.

Brink A2

De Brink A2, schoot tegen Beuningen en in de eerste ronde begon Wouter met een zeer lang losschot en kwamen ze gelijk een paar meter voor. Deze voorsprong werd gaandeweg uitgebreid en op het einde was het één schot.

Het tweede punt begon de Brink met een kleine achterstand want bij de tegenstander was Wout Luttikhuis wakker en had de baan teruggevonden en begon gelijk met een lang schot. Nog voor de helft van de ronde had de Brink de voorsprong heroverd en bleef strak doorschieten en uiteindelijk was het verschil wederom één schot. Het derde punt bleef lang spannend. Op de helft lag het nog gelijk, maar een paar zeer sterke schoten van onder meer supersub Wes bracht De Brink weer op een ruime voorsprong. Man-of-the-match Lars Groenveld schoot het laatste punt soeverein naar de 3-0 overwinning.

Brink D

Het jongste team van de Brink moest een lastige uitwedstrijd spelen tegen Vooruit Losser. Het D-team moest Wes Oonk afstaan aan de Brink A2. De eerste periode begon de Brink voortvarend, maar halverwege de eerste ronde kwam het team een schot achter en dat kon het deze ronde niet meer goed maken.

In de tweede periode lag Brink D met twee schoten twee meter voor. Daarna moest een 14-jarige tegen een 9-jarige van de Brink en kwam de Brink tien meter achter te liggen. Dit verschil wist het team niet meer goed te maken. Vooruit Losser bouwde de voorsprong verder uit en ook deze periode werd met een schotlengte verloren. De derde periode kwam de Brink niet goed weg en ook deze periode is met een schotlengte verloren. Het leeftijdsverschil was in deze wedstrijd doorslaggevend. Maar de jongens van de Brink hebben fantastisch gegooid!

Uw reactie