Sport & Vrijetijd

Koningsspelen Rossum

ROSSUM - Afgelopen vrijdag, 21 april, waren de landelijke Koningsspelen. Terwijl alle kinderen van de Basisschool de Kerkewei in Rossum druk bezig waren met de openingsdans en diverse spelletjes op school, waren een aantal leden het Oranje Comité druk bezig met het maken van fruitspiesjes. Die werden, samen met donuts, op school gebracht en uitgedeeld.  

Alle kinderen waren mooi in het oranje verkleed, want het was weer Koningsdag op school. Het weer was goed en de spelletjes waren gezellig. De kinderen hadden er allemaal veel zin in en vermaakten zich opperbest.

Deze dag werd feestelijk geopend op het pannaveld door Sylvia met haar dansgroep.  Zij leerden de kinderen de dans Zigzag aan. Met alle kinderen werd er flink gedanst.  Aansluitend kwam de Henricus fanfare uit Rossum om het Wilhelmus te spelen. Het was een gemoedelijke en gezellige spelletjes ochtend met de kinderen. Er waren allerlei spelletjes klaar gezet in en rondom de school. Op het plein stond een grote stormbaan, één springkussen, een opblaasbaar pannaveld, zodat de kinderen zich heerlijk konden uitleven. Voor elk wat wils.

De kinderen van de bovenbouw mochten de groepen begeleiden, jong en oud konden zo samen de spelletjes spelen. Ze zorgden goed voor elkaar, dat was erg mooi om te zien. Tussendoor werden ze getrakteerd op een heerlijke fruitspies en een lekkere donut door het Oranje Comité Rossum en dat vonden ze wel heel erg lekker.  

Voordat de sportmiddag begon hebben alle kinderen eerst volop genoten van de Koningsbrunch zodat ze voldoende energie hadden voor de sportmiddag. 

Deze dag is samen met het Oranje Comité Rossum, de ouderraad en de festiviteiten commissie georganiseerd. Het was weer een enorm groot feest. En nu lekker vakantie!

De uitslagen

Handbal

1. De handbal squad

2. FC banaantjes

3. De frikandelbroodjes

Voetbal

4. Buurman en Buurman

5. De piertjes

6. Siuuu

 

Ine Flinkers