Sport & Vrijetijd

Kerstconcert in de St. Pancratius Basiliek Tubbergen

TUBBERGEN -  Op zaterdag 16 december a.s. om 15.00 uur wordt er in de St. Pancratius Basiliek te Tubbergen een prachtig kerstconcert uitgevoerd. Entree is gratis. Aan het eind is er een vrije gift. Deelnemende koren zijn het St. Pancratius Basiliekkoor onder leiding van Jeroen Hulshof en Multiple Voices onder leiding van Petra Kramer.

Het Pancratius koor zingt bekende liederen uit het Weihnachtsoratorium van H. Müller. Verder o.a. All Bells in Paradise en Look at the World van John Rutter en Tollite Hostias van C. Saint Saens.

Multiple Voices zingt o.a enkele Kerstmedleys zoals Carols four, Rejoice with Joy to the world en een medley uit de Muppet Christmas carol. Daarnaast mag natuurlijk ook Stille nacht niet ontbreken, dan echter in Keltische stijl uitgevoerd. Beide koren zingen aan het eind samen een prachtig slotnummer.

Voorafgaand aan het concert uur zal de midwinterhoorn klinken op het kerkplein verzorgd door de Eschbloazers.

Na afloop is er de gelegenheid om even na te praten onder het genot van een kop warme chocolademelk of glühwein. Het belooft een prachtig concert te worden waarvoor belangstellenden van harte worden uitgenodigd.