Sport & Vrijetijd

Nog plek voor mensen uit gemeente Tubbergen

KBO: GEM voor senioren is een heel bijzondere ervaring

REUTUM - De Katholieke Bond voor Ouderen in Reutum gaat Game, Eet & Match (GEM) aanbevelen aan haar leden, nu haar bestuurders Joke Veenhuis en Ine Viskaal de activiteit hoogstpersoonlijk hebben uitgetest. “Dit is een heel bijzondere ervaring”, luidde de conclusie.

Game, Eet & Match is een activiteit voor senioren van De Klup Twente in Almelo. GEM is een combinatie van ontvangst met koffie en lekkers, een uurtje gamen én een heerlijke driegangenmaaltijd. Senioren die geen vervoer hebben worden gehaald en gebracht met een bus. De gemeente Tubbergen betaalt een belangrijk deel van de kosten van deze activiteit, zodat alle ouderen uit de gemeente eraan mee kunnen doen.

De Zonnebloemafdelingen in de gemeente Tubbergen en de Katholieke Bond voor Ouderen waren zeker geïnteresseerd in die nieuwe activiteit, maar wilden er zelf eerst kennis mee maken voor ze het ook aan hun leden zou aanbevelen. De dames Joke Veenhuis en Ine Viskaal hadden de taak op zich genomen om Game, Eet & Match uit te proberen. Ze werden aangenaam verrast door de moderne omgeving, maar vooral door het gamen. “Dit is heel bijzonder en echt heel erg leuk. Iedereen kan meedoen”, vindt Ine Viskaal, “en het is ook geweldig dat de mensen met de bus gehaald en gebracht kunnen worden.”

Rondleiding

De dames van de KBO kregen een rondleiding door het gamecentrum FUN-IE-FIT in Almelo, waar de activiteit plaatsvindt, en ze mochten aansluitend aan de games meedoen. Ze kregen ook uitleg over de beleeftafel (een soort mega ipad waarop mensen in een rolstoel ook games kunnen spelen) en kregen voor het eerst in hun leven een VR bril op hun neus. Daarmee maakten ze een reis in een spaceshuttle door de ruimte. “Dit is een wel heel bijzondere ervaring”, vonden ze allebei. Joke Veenhuis probeerde het bowlen uit en was er tot haar eigen verbazing nog erg goed in ook. “Normaal gesproken gooi ik die zware ballen echt alle kanten op, maar dit ging hartstikke goed!”, aldus Joke Veenhuis, ’”en ze zijn hier ook heel erg vriendelijk.”

Voor senioren uit Tubbergen is er nog plaats bij Game, Eet & Match. De activiteit is één keer in de maand op de dinsdag in Almelo. Voor vervoer van en naar huis kan worden gezorgd. De kosten voor GEM zijn slechts € 6,00, inclusief vervoer, de koffie met lekkers én een driegangenmaaltijd. Info en opgave: Renate.voorvelt@deklup.nl of tel. 06-51351275.