Sport & Vrijetijd

Kampioenen, TVC VR1!

TUBBERGEN - Na de zeer belangrijke en gewonnen uitwedstrijd op 21 april in Neede tegen de directe concurrent, kreeg TVC ’28 VR1 een welverdiend prestatieverlof van maar liefst vier weken. Om ervoor te zorgen dat de dames maandag 20 mei klaar zouden zijn voor dé dag van het seizoen, hebben zij ervoor gekozen met het team naar Praag te gaan voor een stuk teambuilding. En dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Vele malen is voornamelijk één van de vedettes, zij werd herkend door zowel de lokale bevolking als door de toeristen, vastgelegd op de foto. Zo snel kan het gaan met de roem als je al twee keer achtereen kampioen geworden bent.

Foto: ©Julian Lukassen
Foto: ©Julian Lukassen

Maar na twee keer volgde de kans op een derde achtereenvolgend kampioenschap. Thuis tegen Broekland VR1 mocht TVC ’28 VR1 op pinkstermaandag aantreden en proberen om de trilogie te voltooien. ‘s Morgens samen ontbijten bij TVC ’28 en aansluitend de wedstrijdbespreking. De spanning was voelbaar. Ook bij de trainers/leiders. De één liep te ijsberen en de ander had de trilfunctie in zijn handen aan staan. Hoe dan ook, de opdracht was helder, de tactiek duidelijk en de dames konden gaan omkleden en beginnen aan de warming-up. De toeschouwers waren in grote getale gekomen en om 11.15 uur begon dan eindelijk de wedstrijd waar de dames zo lang op hadden gewacht.

De start was stroef, en de spanning was voelbaar. Dit resulteerde niet in het beste voetbal, maar ook nog eens in een 0-1 achterstand na circa twintig minuten voetballen. Broekland VR1 blij, de meegereisde dames van Neede blij en TVC ’28 VR1 natuurlijk helemaal niet blij. Dit betekende dat er even een tandje bij geschakeld moest worden. Dat gebeurde, eerst werd het publiek getrakteerd op een fantastisch kopdoelpunt van Thirza Lammerink 1-1. Eén punt was genoeg om de Tubbergse dames wederom tot kampioen te kronen maar daar namen ze geen genoegen mee. Mirjam Prins tekende met een harde schuiver voor rust nog voor de 2-1! Dat gaf rust en vertrouwen. Tenminste dat dachten de dames. Maar vlak voor rust maakte Broekland de 2-2. Dat was tevens ook de ruststand.

Die kleine tegenslag moest even verwerkt worden. Maar tijdens de rust rechtten de dames nog de rug, keken elkaar in de ogen en beloofden dat ze nog 45 minuten vol gas voor elkaar en voor het kampioenschap zouden gaan. Na rust kwam de tegenstander er dan ook niet meer aan te pas. De druk werd opgevoerd en dat resulteerde in de 3-2 door Mirjam Prins en de 4-2 door Daphne Rexwinkel. Het slotakkoord kwam toch nog van Broekland VR1: 4-3.

Maar toen kwam daar eindelijk het verlossende en laatste fluitsignaal. Blijdschap, feest en trotsheid overheersen na een derde opeenvolgend kampioenschap! Dank aan Broekland VR1 en Neede VR1 voor hun felicitaties en de heerlijke versnaperingen. Zeer sportief en dat word zeer gewaardeerd!

TVC ’28 VR1 werd genomineerd voor de gemeentelijke sportploeg van 2023. Vervolgens is er de afsluiting van het seizoen, oftewels het Bruisend Weekend bij TVC ’28 en volgend jaar sportief actief in de tweede klasse! Eén team, één taak! 

Uw reactie