Sport & Vrijetijd

Kaartkoningen vv Reutum bekend

REUTUM - De nieuwe kaartkoningen van de vv Reutum zijn bekend. Henk Eerdman en Raymond Deterink zijn de kaartkoningen van het seizoen 2023-2024.

Henk volgt Gerald Velers op die afgelopen editie (2022-2023) de kaartkoning van de vv Reutum was bij het bonaken. Met een gemiddelde score van 27,1 punten per avond is hij acht van de acht avonden aanwezig geweest. Hierdoor mocht hij dus de twee laagste scores wegstrepen. Raymond prolongeerde zijn titel bij het hartenjagen. Hij mocht ook twee avonden wegstrepen. Raymond deed dit met een gemiddelde score van 84 punten per avond.

Derde keer

Voor Henk is het de derde keer dat hij zich kaartkoning mag noemen, waardoor de wisselbokaal hierdoor dus een jaar lang een prominent plekje in de woonkamer voor zich op mag eisen. Voor Raymond is het de vijfde keer. Van de zeven kaartavonden bij het hartenjagen golden de beste vijf avonden. Raymond maakte hier dus eigenlijk maximaal gebruik van. Doordat de concurrentie dit ook had, bleef het spannend. Hij wist één avond winnend af te sluiten. De nummer twee, Dennis Huiskes, had een gemiddelde score van 105 punten en bleef toch ruim achter de kampioen. Jan Aarnink werd derde met een gemiddelde van 118. Dit terwijl hij maar één avond weg mocht strepen en twee avonden de winnaar was.

Bonaken

Bij het bonaken was het ook spannend. Tijdens de laatste kaartavond was het nog niet duidelijk wie er ging winnen. Henk mocht net als de nummers twee en drie twee avonden wegstrepen en haalden dus hier geen extra voordeel uit. Gemiddeld over de beste zes avonden komt Henk er dus als winnaar uit. Hij won maar liefst drie avonden, dus de terechte winnaar. Gemiddeld kaartte Henk 27,1 pnt. per avond. Gerrit Venhuis werd, net als vorig jaar, tweede (gem. 21,8 pnt.) en Jos Vrerink derde (gem. 20,6 pnt.).

Na de acht kaartavonden van dit seizoen gaat de organisatie volgend kaartseizoen dan ook weer gewoon door. ”Hartelijk dank voor de aanwezigheid en de gezelligheid. Het waren weer gezellige avonden op de Kottenbrei en hopelijk tot ziens!”