Sport & Vrijetijd

Judoka’s Judo Promotion Twente nemen deel aan Budodag in Markelo

Judoën met een Europees kampioene

ALMELO - En dan sta je op de mat met een Europees kampioene en twee nationale kampioenen. Waar je dan ook nog mee mag judoën...Dit gebeurde tijdens de Budodag die zaterdag 22 juni werd gehouden in Markelo.

Voor de jeugd was ’s ochtends een ochtend georganiseerd met veel judo-spelelementen. De middag was voor de wedstrijdjeugd en de senioren. De senioren konden kiezen tussen een jiujitsu training en een kata training.

Les van een Europees kampioene

Voor de wedstrijdjeugd werd het wel een heel bijzondere middag: zij kregen les van Lieke Derksen en Maud Lavrijssen, twee leden van TeamNL, die fulltime trainen op Papendal en hun internationale sporen al hebben verdiend. Later kregen ze gezelschap van Robby van Laarhoven, eveneens veelvoudig Nederlands kampioen.

Veel spelvormen en een nieuwe techniek

De les begon met veel spelvormen, maar de judoka’s kregen ook een hele goede worp en kanteltechniek aangeboden, waar meteen hard op werd getraind. Judoka’s moesten sterk zijn, zodat ze op het eind mochten proberen push-ups te maken met een andere judoka op hun rug. Wie lukte dit? Nou, in ieder geval Pijke en Juliette maakten succesvol een push-up met Zef op hun rug.

Zelf judoën met een Europees kampioene (en zilver op het WK)

Tenslotte mochten de judoka’s om de beurt de strijd aangaan met Lieke, Maud en Robby. Hier werd gretig gebruik van gemaakt en wat is er mooier dan te kunnen zeggen dat je een Europees kampioene hebt geworpen met ippon.

Een handtekening en een foto

Als herinnering aan deze supergeslaagde dag mochten de judoka’s op de foto met de kampioenen, eventueel met de medailles van het EK en WK. En natuurlijk mocht de naam van Lieke niet ontbreken op je judoband (wel jammer dat je dan over twee weken examen doet voor een volgende band).

Na afloop werd de Almelose judoka Linde Hanstede gehuldigd voor haar zilveren medaille op zowel het NK tot 21 jaar als het NK senioren.

Zelf judoën

Lijkt het je leuk om zelf mee te gaan judoën? Kom dan gratis kennismaken bij Judo Promotion Twente.

www.judopromotion.nl
trainers@judopromotion.nl