Sport & Vrijetijd

Jubilarissen Bel Canto gehuldigd tijdens Ceciliafeest in Tilligte

TILLIGTE - Op zaterdagavond 25 november jl. vierden de dames en heren van Bel Canto in Tilligte het jaarlijkse Ceciliafeest. Deze avond stond ook in het teken van 25-jarige jubilarissen, een 50-jarig jubilaris en ook een beetje in het teken van het 50-jarig jubileum van het dameskoor. Bert Ribberink, Fien Lansink en José Groeneveld zijn 25 jaar koorlid en Truus Groeneveld is maar liefst 50 jaar koorlid.

In 1973 was het wijlen pastoor Hotze Terra die, onder het motto “er moet gezongen worden”, de oprichting van het dameskoor tot stand bracht. Inmiddels zingen het dames- en herenkoor al jaren samen.

Truus Groeneveld viert het ene jubileum na het andere; bijzonder dat zij dit jaar verrast werd met haar 50ste jubileum bij het koor. Zij is vanaf de datum van oprichting lid van het dameskoor.

Daarnaast vierden ook Bert Ribberink, Fien Lansink en José Veldhuis hun 25ste jubileum als lid van het koor.

Vier trouwe koorleden die nog altijd de kerkelijke liederen een warm hart toedragen. Tijdens de viering werden dan ook mooie liederen gezongen en prachtig uitgevoerd.

In het bijzijn van hun familie zijn zij in het zonnetje gezet.

De jubilarissen ontvingen de kerkelijke onderscheiding voor de jaren van verdiensten voor muziek in de liturgie. Diaken Jan Kerkhof Jonkman sprak de jubilarissen persoonlijk toe, spelde eenieder de onderscheidingen op en reikte de bijbehorende oorkonde uit. Na de viering in de kerk werd de avond feestelijk voortgezet.

Voor alle jubilarissen was en een persoonlijk woord van dank en waren er bloemen en felicitaties namens de locatieraad.

Ook namens het koor werden de jubilarissen persoonlijk toegesproken en meegenomen in mooie anekdotes. Daarnaast ontvingen de jubilarissen ook een persoonlijk cadeau ter herinnering.

Tijdens het Ceciliafeest is ook stilgestaan bij het 50-jarig jubileum van het dameskoor. Spontaan heeft Ans Huisken ter gelegenheid van deze bijzondere mijlpaal een bijzondere attentie gemaakt. Ook droeg zij een prachtig gedicht op en reikte aan alle koorleden de fantastische door haarzelf handgemaakte prent met veel details uit. Iedereen was enthousiast en sprak veel waardering uit voor haar en deze geweldige verrassing met herinneringen; in ieder huis zal dit een mooi plekje krijgen.

De organisatie van het Ceciliafeest was dit jaar in handen van Alfons Groeneveld en Mariël Analbers. Na een heerlijk hapjesbuffet van Eetgeleghenheid Kakelbont was er nog tijd voor de jaarlijkse onderlinge gezonde strijd, chaos en veel spelplezier. De winnaars mochten met de eer strijken. En natuurlijk kon het zingen onder leiding van onze organist Alfons ten Dam onder het genot van een drankje niet uitblijven. De stemmen waren goed gesmeerd en klonken goed door in het dorp.

Gertruud Reinink bracht als verrassing een prachtig lied ten gehore. Met haar creatieve schrijfbrein wist ze niemand te vergeten en iedereen te pakken met een humoristische twist.

Het is 10 jaar geleden dat er een oproep is gedaan voor een naam van het koor. Ria Lentfert zond toen de naam in en ging daarvoor terug in de geschiedenis van Tilligte. Van 1932 tot eind jaren ’60 kende Tilligte het koor ‘Bel Canto’ (schone zang). Onder leiding van dirigent G. Brookhuis kreeg dit koor zelfs landelijke bekendheid. Als ’Gemengd koor Bel Canto’ heeft het koor in Tilligte nog steeds de gelegenheid in de mooie kerk H.H. Simon en Judas te zingen en zet het koor de “schone zang” nog graag voort.

Iedereen namens het koor bedankt voor zijn/haar bijdrage aan het Ceciliafeest in Tilligte; dit was ook dit jaar weer heel goed geslaagd.