Sport & Vrijetijd

Jeugdleden kv Java succesvol op NK

LOSSER - Eindelijk was het zover voor de jeugdspelers van de klootschietersvereniging Java. De Nederlandse kampioenschappen. Tijdens het seizoen waren er al verschillende selectiewedstrijden geweest om zich te plaatsen voor de verschillende onderdelen. Het veld, hierin gooien de schutters ook de competitie op de verschillende banen in Noordoost-Twente. Het onderdeel straat en het onderdeel zetten. Bij het laatste is het de bedoeling om een kleinere zwaardere kloot zover mogelijk door de lucht te gooien en waar deze de grond raakt wordt dan opgemeten. 

De meeste schutters kwamen uit het oosten van het land, vooral uit Drenthe, de Achterhoek en Twente. Dit jaar vonden de wedstrijden plaats in Noord Deurningen op de banen van kv Nooit Gedacht. De weken ervoor zijn ze met de jeugdleden gaan trainen op deze baan.

Op de wedstrijdzondag was het gelukkig zonnig weer zodat de banen er mooi hard bijlagen en er vele toeschouwers aanwezig waren. Dit is altijd wel iets speciaals voor de schutters, maar ze hadden met z'n allen veel zin in de wedstrijden.

De winterse zaaltrainingen en de extra trainingen waren niet voor niets geweest. Ties Snippert werd derde op straat, Robin Kamphuis werd derde op veld en Dion Wevers tweede met zetten. Maar dit jaar was het wel een heel succesvol jaar voor de jonge schutters van Java. Maar liefst drie jeugdleden werden er Nederlands kampioen: Hidde Damhuis op het onderdeel Veld, Dion Wevers op het onderdeel Veld en Robin Kamphuis op het onderdeel Zetten.

De competitie is nu ten einde en deze zal na de vakantie weer beginnen. Mochten er kinderen geïnteresseerd zijn in de klootschietsport dan kunnen ze zo een keer meetrainen. Informatie hierover is te vinden op de site van kv Java.