Sport & Vrijetijd

Jelle Johannink wint voor derde keer VIRO Criterium Cup Twente

DENEKAMP - Voor de derde keer heeft Jelle Johannink de VIRO Criterium Cup Twente op zijn naam geschreven. In het klassement voor de elite/beloften mannen wist de Denekamper in de afsluitende Ronde van Borne donderdagavond 24 augustus de leiderstrui over te nemen van Jari Kranenburg. Bij de vrouwen was Marit Cent al min of meer zeker van de eindzege en haar overwinning kwam dan ook niet meer in gevaar. Datzelfde gold ook voor Maarten van den Berg bij de amateurs mannen. Rixt Hoogland en Peter Schulting wonnen de Ronde van Borne.

Foto: Sportfoto Photoagency.

Er leek lange tijd kans op regen, maar de wedstrijden in Borne werden onder goede omstandigheden verreden. Daarbij zorgden de pelotons voor spektakel. De ene aanval was nog niet geweest, of de andere volgde alweer. Terwijl Jelle Johannink genoeg punten pakte om de VIRO Criterium Cup Twente voor de derde keer te winnen, reed Peter Schulting in de finale weg bij zijn twee medevluchters. Robin Löwik, die lang solo aan kop reed, ging nog in de achtervolging, maar kwam er niet meer bij en werd tweede.

Jelle 3e in China op een hoogte tussen de 2200 en 4000 meter boven zeeniveau

Na eerdere goede prestaties fietst Jelle dit seizoen voor het eerst als semiprof voor het intercontinentale team ABLOC CT. Tot nu toe toont Johannink aan, met zijn aanvallende manier van koersen, moeiteloos mee te kunnen met het semiprof niveau. Eerder resulteerde zijn eerste NK bij de profs na 230 km door Limburg in een 15e plek. In juli nam de Denekamper deel aan de Tour of Qinghai Lake in China. Acht etappes werden verreden op een hoogte tussen de 2200-4000 meter boven zeeniveau.

In de vijfde etappe legde Johannink in de sprint beslag op een knappe derde plaats achter de Italiaan Enrico Zanoncello en spanjaard Andoni López de Abetxuko.

 

Foto: Sportfoto Photoagency.