Sport & Vrijetijd

Winnaar Ronde van de Vijver in Hengelo

Jelle Johannink eerste leider in VIRO Criterium Cup Twente

DENEKAMP - De eerste twee leiders van de VIRO Criterium Cup Twente van 2023 zijn bekend. Marit Cent uit Goor bij de vrouwen en Jelle Johannink uit Denekamp bij de elite/beloften mannen mochten na afloop van de Ronde van de Vijver de blauwe leiderstrui aantrekken. Bij de amateurs mannen was die eer voor Jesse Haaksman. In de Hengelose wielerronde wist Paulien Koster de wedstrijd bij de vrouwen te winnen in de massasprint, waar Johannink bij de mannen afrekende met vier medevluchters. Jelle Johannink uit Denekamp, vorig jaar Nederlands kampioen op de weg, komt dit seizoen voor het eerst uit voor ABLoc CT. tijdens de Arno Wallaard Memorial in Meerkerk wist hij al een prachtige tiende plek te veroveren over een afstand van 188,1 km en met maar liefst 178 deelnemers aan de start.

Foto: Sportfoto Photoagency.

Tijdens het criterium rondom de Tuindorpvijver in Hengelo had het weer veel invloed. De regen kon er in de wedstrijd van de vrouwen echter niet voor zorgen dat het peloton uit elkaar gereden werd. Het kwam dan ook aan op een massasprint. Na het behalen van veel punten in de tussensprints leek Cent de favoriet, maar Koster kwam haar nog voorbij en won de koers. 

Door de vele regenval werd het peloton bij de mannen al snel kleiner. Jelle Johannink en Hidde van Veenendaal wisten al vroeg het peloton op een ronde achterstand te zetten. Zij zagen Sam Gademan, Lars Loohuis en Tim Arts hetzelfde doen.

Waar de wedstrijd in verband met de invallende duisternis wat moest worden ingekort, waren het die vijf renners die gingen strijden om de zege in de Ronde van de Vijver.

Daarin reed Johannink opnieuw weg en won hij solo, voor Gademan.

 

Foto: Sportfoto Photoagency.