Sport & Vrijetijd

JC van het Oosten in Losser

LOSSER - Het JC van het Oosten toernooi werd dit maal in Losser gehouden afgelopen zaterdag. In deze competitie strijden startende wedstrijdjudoka’s van zes aangesloten verenigingen om eremetaal. Bijna 90 kinderen hier uit het oosten van het land namen deel aan dit toernooi. Dit toernooi is een beginnerstoernooi waar kinderen voor het eerst leren wat wedstrijd judoën is. Laagdrempelig worden de spelregels van de wedstijden uitgelegd en ze mogen dan tegen kinderen aantreden die voor hun niet bekend zijn. Wat voor sommige kinderen best spannend is. 

In Losser werd iedereen gastvrij onthaald voor de zesde ronde van JC van het Oosten, alles was tot in de puntjes georganiseerd. De sfeer was goed en er waren voor het publiek nogal wat mooie partijen judo te zien. In totaal waren er vier blokken en werden er weer heel wat diploma’s met bijbehorend embleem uitgereikt. De opzet is dat judoka’s door het winnen en verliezen van wedstrijden punten verzamelen. De punten worden elke keer bij elkaar opgeteld. Na elke 100 punten ontvang een judoka een embleem met oorkonde.

100 punten: Timothy Tip, Adrian Letwory, Ruben Eshuis.
200 punten: Ties Franke, Fynn Peeters, Filo Faulhaber, Andrey Havenga, Dean Roelofsen, Sven Kamp.
300 punten: Lev Bijsterbosch, Lars Slag, Roy Colombari, Sten Huisken, Bodi Franke, Dave Boonstra, Thije Ubels.
400 punten: Jens Tibben, Cas Wapperom, Torre Olthof, Mick Nieuwenhuijse.
500 punten: Kees Breukers, Huub de Haan, Jurre Hudepohl, Stan Klein Woolthuis, Asli Yilmaz.
600 punten: Willem Wagteveld, Elif Yilmaz, Bart v d Grootevheen, Nora Vogelaar.
700 punten: Hamzah Yusuf Dahlan, Jacques Maassen v d Brink, Giel Westerink, Duncan van Coesant, Manuel Heuker.

De volledige uitslagen staan op de website www.jcvanhetoosten.nl en op www.judolosser.nl staat een uitgebreid fotoverslag.