Sport & Vrijetijd

IJspret in Oldenzaal ook voor cliënten Voedselbank

OLDENZAAL - De Stichting IJsbaan Oldenzaal heeft maar liefst 600 (vrij)kaarten beschikbaar gesteld voor cliënten van de Voedselbank Oost Twente. Een mooie geste, waardoor kinderen uit Oldenzaal en Dinkelland, die het niet zo breed hebben, de komende weken gratis een paar uurtjes ijspret kunnen beleven op de overdekte ijsbaan bij de Plechelmusbasiliek in Oldenzaal.

De 600 vrijkaarten werden door voorzitter Justin Rudolf van de Stichting IJsbaan Oldenzaal (rechts) en Martin Engbers van tentsponsor Ledinbouwspotsleds (links) overhandigd aan vrijwilligster Gerda Stoelers van de Voedselbank Oost Twente.

Een delegatie van de Stichting IJsbaan Oldenzaal, die nu al voor het zevende jaar de ijsbaan in een grote tent mogelijk maakt, kwam afgelopen vrijdag naar de vestiging van de Voedselbank Oost Twente in Oldenzaal om de vrijkaarten te overhandigen. Voorzitter Bert Huisjes van de Voedselbank Oost Twente leidde de delegatie rond en vertelde een en ander over het reilen en zeilen bij de Voedselbank. 

Behalve de vestiging in Oldenzaal, is er ook een uitgiftepunt in Denekamp voor cliënten uit de gemeente Dinkelland. Op dit moment telt de Voedselbank Oost Twente rond de 160 cliënten, die wekelijks van een voedselpakket worden voorzien. Dankzij de geste van de Stichting IJsbaan Oldenzaal, mede mogelijk gemaakt door tentsponsor Ledinbouwspotsleds, kan cliënten van de Voedselbank in de donkere dagen voor kerst naast het wekelijkse voedselpakket nog een extraatje worden geboden. De 600 kaartjes, die beschikbaar zijn gesteld aan de Voedselbank geven recht op gratis toegang tot de ijsbaan en de huur van een paar schaatsen. De ijsbaan in Oldenzaal is nog tot en met 29 december geopend voor publiek. Zie: www.ijsbaanoldenzaal.nl.