Sport & Vrijetijd

HV Langeveen en HV Vasse vieren feest

LANGEVEEN / VASSE - In de straten van Vasse en Langeveen klonk op zondag 7 april flink getoeter. Maar liefst drie jeugdteams behaalden deze middag het kampioenschap, namelijk het combinatieteam Langeveen/Vasse B1, de D-jeugd van Vasse en de C-jeugd van Langeveen.

Sinds twee jaar trekken de verenigingen samen op om tekorten in de jeugd te compenseren. En met succes. Langeveen/Vasse B1 was er het hele seizoen op gebrand om te winnen en uiteindelijk het kampioenschap in de wacht te slepen. Deze zondag kwam het moment van de waarheid. Tijdens de wedstrijd tegen Hacol ’90 B1 werden er veel breaks gelopen, ballen uitgehouden en goals gemaakt. Al met al een mooie pot met groot feestgedruis na afloop. Een rondrit, snacks van sponsor Oude Nijeweeme B.V. en een avondje Bruins waren onderdeel van het kampioensfeest.

D-jeugd Vasse

De eerste seizoenshelft was voor de D-jeugd een fluitje van een cent. Alle wedstrijden werden met ruime cijfers gewonnen. Na de winterstop kwamen de meiden uit in een nieuwe poule, waarin de wedstrijden spannender werden. Op zondag 7 april speelden de dames de derby tegen De Tukkers. De stand ging gelijk op, maar in de laatste vijf minuten wisten de Vasserse meiden uit te lopen. Na het fluitsignaal stond de welverdiende stand van 25-18 op het scorebord. Het echte kampioensfeest laat nog even op zich wachten, maar wel werd het ongeslagen kampioenschap al even gevierd met cake en een drankje van sponsor Harald Boswerger.

C-jeugd Langeveen

Na een korte peptalk volgde een wedstrijd met enige gezonde spanning. De dames wisten hun eigen spelletje te blijven spelen: lekker op tempo en veel op de break. Na 19-11 klonk het eindsignaal: ook kampioen! Tijd voor een patatje van hoofdsponsor Schrage, daarna een drankje bij Nobbenhuis en een rondtour door Langeveen. Ook dit feestje krijgt nog een vervolg op een later moment.