Sport & Vrijetijd

Hunebedtoernooi

LOSSER - In Borger vond zaterdag 4 november het Hunebedjudotoernooi plaats. Op dit toernooi streden wedstrijdjudoka’s uit Noord en Oost-Nederland om het eremetaal. Namens Judo Losser stonden Kay Speerstra, Mees Zwepink, Mischa Munsterman, Pieter Zwolle, Daan Haarman en Floris Zwolle op de tatami. 

Kay wist vier van zijn zeven partijen winnend af te ronden waardoor hij vierde werd in zijn poule en een mooie bronzen plak in ontvangst mocht nemen.

Mees heeft twee partijen gewonnen en twee partijen verloren waardoor hij derde werd in zijn poule, dit was net niet voldoende voor een podiumplaats.

Pieter Zwolle zat in de klasse -10 jaar 30 kg. Pieter won een partij met een heupworp en verloor zijn andere partijen met ippon. Voor hem was het een leerzame ervaring.

Daan heeft de eerste wedstrijd verloren met scheidsrechterbeslissing. Tweed en derde wedstrijd gewonnen met ippon en de vierde wedstrijd gewonnen met scheidsrechterbeslissing. De vijfde wedstrijd heeft hij verloren met scheidsrechterbeslissing. Dit leverde een derde plaats op.

Floris Zwolle won twee van zijn drie partijen in de poulefase. Omdat drie judoka’s dezelfde score hadden moest er opnieuw worden gespeeld. Met aanvallend judo wist Floris deze partijen nu overtuigend te winnen en plaatste zich voor de kruisfinales. In de finales won hij zijn zevende partij met een Tani O-toshi (offerworp). Tijdens de laatste partij werd er gespeeld om het goud. Met twee waza ari’s voor een Morote Seo Nage (schouderworp) en O Soto Otoshi (beenworp) wist hij de partij in zijn voordeel te beslissen. Met dit resultaat werd Floris kampioen in de klasse -15 jaar -42 kg. 

Volgende maand reizen de judoka’s van Judo Losser af naar Hoogeveen om daar deel te nemen aan het kersttoernooi.