Sport & Vrijetijd

Hiphop meiden van INfinity trainen hard voor WK in Blackpool

ALMELO - De negen meiden van INfinity hebben zich geplaatst voor het WK Hiphop in Blackpool. Om daar aan mee te mogen en kunnen doen, moet je wel de nodige dosis lef en stoerheid hebben. Dat hebben ze in de loop der jaren opgebouwd, eigenlijk vanaf het moment dat ze bij dansschool Innerall terechtkwamen.

Op het EK in het Duitse Kalkar werden de hiphop dansers van INfinity tweede.

Onder de bezielende leiding van Paulien Ipskamp Beunk en choreograaf Andy Huber wordt twee keer per week keihard getraind. En het werpt zijn vruchten af, de crew boek geweldige resultaten. Op het NK werden ze tweede, waardoor ze al waren geplaatst voor het WK. Vorig weekend werden ze in het Duitse Kalkar opnieuw tweede, bij het EK. “Vorig jaar werden we vijfde en zevende. We mochten toen net door naar het WK. Nu doen we oprecht mee”, zegt de 18-jarige Amber Wesselink. 

Helena, Noa, Norah, Amber, Vera en Kira kennen wat dat betreft het klappen van de zweep al. De crew is afgelopen jaar uitgebreid met Arfella, Liselotte en Shalese. Twee van hen heeft vroeger ook al bij Innerall gedanst. “Ze hebben auditie gedaan om bij onze groep te komen. Er zit veel potentie in en met negen personen staan we sterker, ziet het er nog beter uit. Het afgelopen jaar zijn we allemaal gegroeid.”

De meiden verheugen zich dan ook al enorm op wat hen in Blackpool te wachten staat. "Het was eigenlijk al het hele jaar het doel van ons hele team om weer naar het WK te gaan. En dat hebben we nu bereikt dus daar zijn we heel trots op", zegt hiphopster Amber. "Het is best wel spannend, maar ik heb er ook best wel zin in.  Tijdens het NK zijn we tweede geworden, op het EK tweede. Drie keer is scheepsrecht, zeggen ze toch? 

Op het WK zullen ze hun Franse tegenstanders, die zondag nipt van INfinity hebben gewonnen, weer tegen komen. “De eerste voorronde op vrijdag waren we meteen door naar de finale. We kwamen er zaterdag achter dat we toen eerste waren geworden. Uiteindelijk is het Franse team eerste geworden in de finale van het EK, maar het scheelde niet veel. Hun performance zag er goed uit, we zijn aan elkaar gewaagd. We blijven dicht bij onszelf, houden onze eigen stijl.”

Om goed voor de dag te komen in Blackpool, wordt er de komende tijd volop getraind. Dat is zeker nodig, want hiphop is best wel een zware danssport. "In hiphop heb je verschillende stijlen," legt Amber uit. "We hebben vier verschillende nummers aan elkaar gemixt en dansen dus ook vier verschillende stijlen: hiphop, popping, locking en break. Als je die door elkaar doet, dan kan het heel zwaar zijn als je het twee tot drie minuten moet volhouden. Iedereen binnen onze crew is sterk in zijn eigen stijl. Om alle techniek goed onder de knie te krijgen zijn we hard aan het trainen.”

En het moet gezegd, aan zelfvertrouwen ontbreekt het de meiden niet. "Ik denk wel dat we dit keer een prijs gaan pakken."