Sport & Vrijetijd

Waterpolonieuws De Dinkel

Heren 1 kampioen!

DENEKAMP - In de laatste wedstrijd van het seizoen gebeurde het dan eindelijk: het kampioenschap werd binnengehaald. In zwembad De Vijf Heuvels te Markelo troffen de heren in tegenstander ZPC De Hof H2 een makkelijke prooi. Na één periode stond het al 0-4 en kon de heren het kampioenschap al bijna niet meer ontgaan. Halverwege was het 1-6 en daarna namen de Dinkelheren een beetje gas terug. Met een eindstand van 3-9 op het scorebord kon het feestvieren beginnen en is promotie naar de eerste klasse een feit.

Op de foto de trotse kampioenen, helaas ontbreken Sepp, Mark en Bas
Op de foto de trotse kampioenen, helaas ontbreken Sepp, Mark en Bas

Voorafgaand aan de wedstrijd van H1 speelde H2 tegen het vierde team van ZPC De Hof. Ook voor hen was het de laatste wedstrijd van het seizoen. Om de competitie als vijfde af te kunnen sluiten, was een overwinning nodig. En dat is ruimschoots gelukt. Het eerste kwartje was nog een beetje moeizaam maar daarna kwamen de heren op stoom. Aan het eind van de wedstrijd stond het 5-12 en konden ze samen met de meegekomen dames H1 aanmoedigen.

Vrijdagavond speelde Da1 al hun wedstrijd. De dames kregen De Zandstuve Da1 op bezoek. De dames hebben een wisselend seizoen achter de rug en hebben het gevoel dat ze sommige wedstrijden onnodig met één doelpunt verschil hebben verloren. Om het toch goed af te sluiten, gingen ze er vol voor tegen de dames uit Vroomshoop en met succes. Via de tussenstanden 3-0, 4-2 en 7-3 werd de eindstand van 9-3 bereikt.

Ook voor het jeugdteam CG1 zit de competitie erop. Ze hebben keurig vier wedstrijden gewonnen en dat smaakt voor het volgende seizoen naar meer!