Sport & Vrijetijd

Heel Nederland Leest Sonny Boy!

TUBBERGEN - In november staat Nederland in het teken van lezen en verbinden. Onder de vlag van ‘Heel Nederland Leest’ nodigen ze jou uit om samen met Heel Nederland Leest een bijzonder avontuur aan te gaan. Dit jaar draait alles om het thema 'Samen een goed boek lezen'.

Wij lezen Sonny Boy, jij ook?

Heel Nederland Leest is de grootste leesclub van Nederland. In november 2023 staat Sonny Boy van Annejet van der Zijl centraal. Wil je ook meedoen? Haal dan deze maand jouw gratis exemplaar van Sonny Boy op in de bibliotheek (op is op). Voor zowel leden als niet-leden is dit helemaal gratis: een cadeautje van de Bibliotheek!

Leescluborganisatie Senia viert dit feest graag mee en houdt op woensdag 29 november een open leesclub in Bibliotheek Tubbergen van 14.00 tot 16.00 uur. Deelname is gratis. Wel vooraf graag aanmelden via de site. Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem gerust contact op of loop even binnen.

Tijdens de open leesclub gaan deelnemers met elkaar in gesprek over ‘Sonny Boy’. Wat vonden zij van het boek? Wat viel hen op? Heeft het nieuwe inzichten gebracht...? Het is leuk om te ontdekken dat de betekenis van hetzelfde boek voor iedereen anders kan zijn. De boekbespreking kan op elke manier gehouden worden. Plezier en openheid staan voorop.

Sonny Boy: Een verhaal dat verbindt

Het verhaal van Sonny Boy neemt ons mee naar een tijd vol uitdagingen, liefde en veerkracht. Het vertelt het aangrijpende verhaal van Waldemar, een jonge Surinaamse student, en Rika, een Hollandse vrouw, en hun onwaarschijnlijke liefde tijdens turbulente tijden. Thema's als liefde, scheiding, veerkracht en het vinden van een thuis blijven actueel, en daarom willen ze deze samen met jou ontdekken en bespreken.

Campagne Heel Nederland Leest

Heel Nederland Leest is een bibliotheekcampagne van stichting CPNB in samenwerking met de bibliotheken ter bevordering van het lezen van boeken met ieder jaar een ander thema. In het hele land worden er in de maand november activiteiten georganiseerd voor Nederland Leest om lezers met elkaar te verbinden. Zien ze jou ook in de Bibliotheek tijdens Nederland Leest?

Bekijk het overzicht met de landelijke activiteiten op www.heelnederlandleest.nl.