Sport & Vrijetijd

Hardloopgroep Fit met Passie heeft plek voor nieuwe leden

TUBBERGEN - Henk Passies is vorig jaar in februari gestart met de hardloopgroep Fit met Passie. Henk had daarvoor gesproken met Bianca van Marle, die een jaar eerder gestopt was met haar hardloopgroep De Mooie Vrouw. Bianca gaf aan dat enkele loopsters, die voorheen bij haar hadden getraind, op zoek waren naar een hardlooptrainer. De dames liepen iedere vrijdag nog samen, maar kregen steeds meer last van blessures en hadden behoefte aan techniektraining. 

De hardloopgroep is nu bijna een jaar aan het trainen. “Iedere vrijdagochtend om 09.00 uur vertrekken we ergens in het mooie landelijke gebied tussen Almelo, Harbrinkhoek, Albergen, Fleringen en Zenderen voor een heerlijke hardlooptraining”, aldus de trainer.

Veel variatie

Deelneemster Chantal vindt het inlopen en de looptraining gevarieerd, waardoor elke training weer anders is. Daarnaast is het programma heel divers en elke week weer een verrassing. “We sluiten af met de cooling down, die uiteraard ook varieert. De route is elke week anders waarbij we steeds nieuwe en mooie plekken ontdekken. Elke week worden we verrast en genieten we van het lopen en de gezelligheid met elkaar”, aldus Chantal.

Gezellig en fijn

Leonie vindt het lopen in een hardloopgroep gezellig en fijn. Voor een enkeling is het lopen in groepsverband net dat extra zetje om deel te nemen aan de wekelijkse training. “Na een kort inloopstukje start Henk steevast met een warming-up in de vorm van rek- en strekoefeningen, welke worden gevolgd door deskundige en gevarieerde loopscholing. Vervolgens starten we met de training (meestal diverse soorten intervallen). Tijdens deze intervallen leggen we telkens andere routes af en zo pakken wij al snel 8 tot10 kilometers mee”, vertelt Leonie ’”Deze afwisseling vind ik juist leuk omdat je langs verrassend mooie plekjes komt. Uiteindelijk sluit Henk de training af met de nodige rek- en strekoefeningen om de spieren te rekken en de doorbloeding te bevorderen. Op het eind gaan we met een voldaan gevoel weer naar huis.”

Verrassende routes

Jolanda geniet van de trainingen en de bijbehorende oefeningen die tijdens de sessies worden uitgevoerd. Jolanda: “Ik heb gemerkt dat deze aanpak echt heeft bijgedragen aan het verminderen van blessures, vooral na het inlopen, de loopscholing en het rekken en strekken na de training. De variatie in de trainingen, waaronder de intervallen, is zeer verfrissend. Sommige oefeningen zou ik normaal gesproken niet snel op eigen initiatief doen, maar ik realiseer me dat dit bijdraagt aan mijn algehele kracht en conditie.” Daarnaast wil ze graag een compliment geven aan Henk voor de verrassende routes. “Ik ben op plekken geweest waarvan ik niet eens wist dat ze bestonden, wat de hardloopsessies extra leuk maakt. Kortom, ik train met oprechte passie en waardeer de diversiteit en positieve impact die het heeft op mijn algehele welzijn. Bedankt voor de inspirerende en effectieve trainingen.” Wil je ook graag een keer meelopen? Kom dan vrijblijvend een keer mee-trainen. Neem contact op met Henk Passies. Bel met tel. 06-83965445 of mail naar info@fitmetpassie.nl.