Sport & Vrijetijd

Griezelen met aliens en freaks tijdens lustrumeditie Halloween Night Tubbergen

TUBBERGEN - Voor de vijfde keer haalt de organisatie alles uit de kast voor een zenuwslopende Halloween avond in Tubbergen. Evenals vorig jaar is er voor zowel tieners als de jongste bezoekers donderdag 26 oktober van alles te beleven. Zo worden de escaperooms in de Burgemeester Verdegaalhal weer getransformeerd tot twee spookhuizen met een aparte ingang per leeftijdscategorie. Daarnaast is er in de Grotestraat onder meer een Vossenjacht, worden er luisterverhalen voorgelezen en hebben diverse winkels hun deuren geopend voor het traditionele ‘trick and treaten’.

Waar de Halloween Night Tubbergen klein begon, is het event na vier edities uitgegroeid tot een vermakelijke avond voor honderden kinderen en jongeren. Zelfs vanuit omliggende plaatsen komt de jeugd massaal naar het winkelhart voor een gruwelijk spannende avond. “Vorig jaar waren de 400 stempelkaarten voor de Vossenjacht in mum van tijd weg. Daarom hebben we er dit jaar maar liefst 600 klaar liggen”, aldus een opgetogen medeorganisator Dorien Nijland.

Nieuwe locatie voor spookhuizen gezocht

Het opsplitsen van de twee spookhuizen in de Burgemeester Verdegaalhal bleek vorig jaar een schot in de roos te zijn. Vandaar dat de organisatie, waar naast Dorien Nijland ook Meike Oude Luttikhuis en Mirella Watervoort deel van uitmaken, besloot om een vervolg te geven aan dit succes. Maar waarschijnlijk is dat de laatste keer op deze plek.

“Vanwege de beoogde verhuizing van het gemeentehuis naar de Verdegaalhal moeten we op zoek naar een andere locatie”, laat Mirella weten. “Heel jammer. We gaan kijken waar we in de toekomst terecht kunnen. De opslag van alle spullen voor de Halloween Night hebben we onlangs verplaatst naar Kamphuis Omgekeerd Bouwen. We zijn ontzettend blij dat we die mogelijkheid kregen. Ook naar alle andere ondernemers die ons op welke manier dan ook steunen, en de OHT – zonder hen zou deze avond niet eens mogelijk zijn- spreken we onze grote dank uit.” 

Gruwelijke activiteiten

De winkelstraat is de plek waar zes Vossen zich donderdagavond 26 oktober begeven tijdens de Vossenjacht die dit jaar gericht is op filmthema’s. Vanaf 18.30 uur kunnen kinderen hiervoor een stempelkaart ophalen bij IJssalon Jut & Jul aan de Grotestraat. Voor degenen die de kaart na afloop inleveren, ligt er een prijsje klaar. Daarna begint de zoektocht naar de griezelige vossen. Tussendoor bieden winkeliers gelegenheid voor trick and treat. 

Danseressen van Studio 546 geven een dansvoorstelling in Halloweenstijl voor Ter Stal. Wie op wil gaan in het Halloweenspektakel kan zich laten schminken  bij Chefs Tafel. Iets verderop in het pand naast lingeriezaak BeNice staan griezelverhalen centraal. Deze kunnen worden beluisterd door een koptelefoon. Nieuw dit jaar is de fotowedstrijd ‘Grootse griezel’ in het pand van Twenteprint. De mooiste foto wordt beloond met een prijs. De winnaar wordt voor 15 november bekend gemaakt via de sociale media.

Onderwaterwereld en Freakshow

Een van de hoogtepunten van de Halloween Night Tubbergen is jaarlijks het spookhuis. De ingang aan de linkerzijde van de voormalige sporthal leidt vanaf 18.30 uur naar het spookhuis voor de kleinsten. Daar wanen de bezoekers zich in een onderwaterwereld, uitgebreid met de thema’s aliens en The Adams Family. Het horrorhuis met de ingang aan de rechterkant is vanaf 19.00 uur toegankelijk voor kinderen vanaf 12 jaar. Dit spookhuis staat in het teken van ‘Freakshow’ waar zogeheten ‘scare actors’ het publiek de stuipen op het lijf jagen. Stalen zenuwen zijn hier deze avond geen overbodige luxe. Kleine kinderen hoeven deze avond niet alleen over straat. Dorien: “Die worden begeleid door onze vrijwilligers. Ons vrijwilligerslegioen is een club van ruim 50 enthousiastelingen. En elk jaar melden zich aan het einde van Halloween Night Tubbergen weer mensen aan om ons het volgende jaar te komen helpen, hartstikke gaaf!”