Sport & Vrijetijd

Geslaagd open tennistoernooi

GEESTEREN - Het zit er weer op! Het Logé Open toernooi, het eerste tennistoernooi in de omgeving, georganiseerd door tennisvereniging De Bekkelweide uit Geesteren. Met bijna driehonderd deelnemers uit (meest) omliggende dorpen werd op vrijdag 8 maart gestart met de eerste wedstrijden. Er zijn ruim 330 wedstrijden gespeeld, waaronder 23 spannende finales op zondag 25 maart.

Nieuwe organisatie

De organisatie van dit toernooi lag dit jaar voor het eerst in handen van Arnold, Noëlle en Marre. Het stokje is uitstekend overgedragen. Hoewel op verzoek van de spelers veel wedstrijden toch nog verplaatst moesten worden, is het de organisatie toch gelukt om ruim twee weken lang iedere avond wedstrijden te plannen vanaf 18.30 uur tot soms laat in de avond. Krijg het maar eens voor elkaar om acht mensen op één tijdstip bij elkaar te krijgen. Gelukkig hebben ze één passie. Ze willen allemaal heel graag tennissen.

Maart roert zijn staart

Net zoals een staart van een koe of paard alle kanten op kan waaien, weet je in maart ook niet altijd wat je qua weer kan verwachten. Het is niet voor niets een gezegde wat je veel hoort in deze tijd. Bijna twee weken lang waren de weersomstandigheden goed. Korte broek en tennisrokje konden aan. Maar het venijn zat ‘m dan toch in de staart. Tijdens het finaleweekend waren er hagelbuien, zagen de deelnemers de regenboog, viel er behoorlijk wat regen en waaide de bal soms ook nog eens alle kanten op. Omdat sommige banen door de vele regen niet meer bespeelbaar waren, moest voor een aantal finalewedstrijden worden uitgeweken naar de tennishallen van Uelsen en Borne.

Gelukkig konden ’s middags de laatste finalewedstrijden toch bij De Bekkelweide gespeeld worden. Met veel publiek langs de banen was het genieten geblazen met spannende finalewedstrijden, waarvan een aantal met een derde beslissende set.

Vrijwilligers

Een groot compliment aan alle andere vrijwilligers van de vereniging. Zonder deze vrijwilligers kan zo’n groot toernooi nooit slagen. Dank jullie wel allemaal.

Loterij

Dankzij vele mooie prijzen, beschikbaar gesteld door de sponsoren, kan de vereniging ieder jaar een grote verloting houden op de finaledag. De opbrengst van de loterijverkoop spekt de kas van de vereniging. Ook hier een dankjewel aan alle sponsoren. Nadat voorzitter René Kuipers zijn dankwoord had gesproken en de organisatie de prijzen aan de finalisten had uitgereikt, begon de grote verloting. Daarna bleef het nog lang gezellig in het clubgebouw. De fotocollage geeft een mooie impressie van de sfeer tijdens het toernooi.