Sport & Vrijetijd

Gemeentelijk ALBO Toernooi wederom een succes

ALBERGEN - 26 augustus stond het jaarlijkse ALBO Toernooi weer op het programma op de velden van RKSV De Tukkers. Vernoemd naar de deurenspecialist uit Albergen. Traditiegetrouw vindt het toernooi plaats in het weekend voorafgaand aan de competitiestart. Alle JO8, JO9, JO10, JO11 en JO12 teams van de gemeente Tubbergen vinden dan hun weg naar Sportpark ’t Loarkamp in Albergen. TVC’28 mag zich dit jaar, met in totaal vier keer de eerste plek, de grote winnaar van de dag noemen. Maar gezien de vele lachende gezichten en de strakke organisatie trok ook deze editie iedereen weer tevreden huiswaarts.

Waar de JO8 en de JO9 ’s morgens in actie kwamen, was het na de middag de beurt aan de oudere generaties. Nieuwe teams moeten worden ingespeeld, tactische besprekingen worden gehouden en iedereen wordt op scherp gezet voor dat ene doel: dé grootste beker. Mooie doelpunten en veel strijd wordt geleverd door de jongens waar het fanatisme vanaf spat. Mede door het schitterende weer en de vele enthousiaste ouders aan de kant. De spelers werden ook dit jaar weer getrakteerd op een bakje friet en frisdrank. Uit handen van Paul en Thijs Kuipers werd omstreeks 12:00 uur en 16:00 uur het eremetaal uitgereikt. Hij bedankte eveneens sponsor ALBO Deuren, de diverse commissies en de vele vrijwilligers uit Albergen en omstreken voor hun tomeloze inzet.

Veel inzet bij de jongens en meisjes, maar ook een enkele traan als het even niet meezit. In de jongeren onder de 8 kroonden; TVC’28 JO8-1 en TVC’28 JO8-3 zich tot de winnaars van hun poules. In de klasse jongeren onder 9 was in poule A de VMC JO9-1 de sterkste en in poule B ging TVC JO9-3 met het eremetaal aan de haal.

Bij de JO10 was TVC de winnaar met een eerste prijs voor TVC’28 JO10-1. Stevo JO11-1 & Reutum JO11-2 waren de sterksten van hun poule in de klasse onder de 11. Tot slot ging de Tukkers JO12-1 er vandoor met de 1e prijs in de oudste klasse van het toernooi.

Al met al was het wederom een toernooi om trots op te zijn en die mening werd gedeeld door de organisatie: ‘Een prima voorbereiding en dat zie je terug gedurende de dag. Alles loopt volgens plan en als de kinderen dan ook nog plezier hebben is het plaatje rond. Fanatisme wordt afgewisseld met plezier en daar doen we het allemaal voor’, aldus Bart Weersink. Namens De Tukkers hopen we dan ook dat het toernooi nog jaren voortduurt, want wie van u heeft er niet aan meegedaan? Juist. Tot volgend jaar.