Sport & Vrijetijd

Fantastische sfeer bij Clubkampioenschappen De Dinkel

DENEKAMP - Luid aangemoedigd door een tribune vol met familie en vrienden werd zondagmiddag door de selecties en masters van De Dinkel uitgemaakt wie zich de Clubkampioenen 2023 mochten noemen. Voor de allerjongste leden was het deze dag helemaal spannend. Zij mochten hun eerste wedstrijd (25m) zwemmen. Onder luid applaus en aanmoedigingen van het publiek, trainers en zwemselecties lieten zij nu al mooie dingen zien op de rugslag, schoolslag en vrije slag. En dat werd beloond met een mooie herinneringsmedaille.

De minioren, junioren, jeugd en senioren hadden een 50 meter-klassement over 3 of 4 afstanden. Er werd op het hardst gezwommen en niemand wilde voor een ander onder doen. Dat was ook wel te zien aan de persoonlijke records die ook nu weer vele malen verbeterd werden. Maar wie mochten zich na afloop clubkampioen 2023 noemen? Na een spannende strijd werden dat: Sjors Rerink, Lynn Hofste, Collin Mmbughu, Fiep ten Berge, Siep Oude Engberink, Lizzy Mmbughu, Hugo Nijmeijer, Silvan ter Maat, Mattea Gliese-Slooijer, Jens Rikhof, Lynn ten Berge, Mila Soethof, Mick Leferink, Laurien Gliese-Slooijer, Job Sportel, TIede Groener, Yke Groener, Milan Lucas, Madelijne Schothans en Luuk Ruinemans.

Dit jaar deden ook masterzwemmers en leden van de borstcrawlgroep mee. Ook zij maakten er onderling een mooie wedstrijd van. Julia Weustink en Karst Boersma wisten iedereen achter zich te houden en mochten zich tot clubkampioen laten kronen.

En natuurlijk werd ook de fameuze Dinkel-familie-estafette gehouden. Teams bestaande uit 3 familieleden (zwemmer, broer/zus, papa/mama, opa/oma), alle samenstellingen waren toegestaan zolang het maar familie was. Als team moest 100m gezwommen worden. Gestreden werd in 2 klassen: de ‘precieze tijd’ en de ‘snelste tijd’. En het was tot het laatste moment spannend! De familie Hofste had hun eindtijd het beste ingeschat (een verschil van 0,38 seconden) en ontving daarvoor een mooie beker. De snelste tijd was dit jaar voor de familie Ruinemans, die ruim eindigde voor de families Sportel en Oude Ophuis.

Nieuw dit jaar was de ludieke trainersestafette. Opgedeeld in 4 teams moesten de trainers (gehuld in muts en sjaal) met een vlot zwemmen, iemand met paraplu op het vlot vervoeren, en dat 4 baantjes volhouden. Het was geweldig om te zien!

Op het eind werden de zwemmers met de meest bijzondere prestaties van het afgelopen jaar in het zonnetje gezet. Madelijne Schothans ontving 3 oorkondes voor de regiorecords die ze in 2023 aanscherpte op de 50, 100 en 200m schoolslag. De Sjouke Wynia Köttelpeerbokaal (voor de meeste persoonlijke records voor zwemmers onder de 12 jaar) moet dit keer gedeeld worden: zowel Lizzy Mmbughu als Siem Oude Engberink lukte dat maar liefst 28x. De Benerink Bokaal (de meeste PR’s voor 12 jaar en ouder) was voor Imke Oude Engberink, met 84x een verbeterd PR. Tenslotte werd de Dinkel Bokaal uitgereikt aan Yke Groener, zij zwom de meeste clubrecords (17x).

 

Alle zwemmers, namens De Dinkel, van harte gefeliciteerd!