Sport & Vrijetijd

Exposeren en ook workshops geven

ALMELO - Alies van der Poll is een veelzijdig kunstenaar, die zich de laatste jaren steeds meer laat inspireren door glaskunst. Ze maakt bijvoorbeeld prachtige vlechtwerken van glas. Soms zijn de glasdeeltjes heel dun, dat is nog meer een uitdaging voor haar om er iets bijzonders van te maken. Vanaf 23 maart exposeert ze samen met drie andere kunstenaars in het Kunst Punt aan de Grotestraat. 

Alies neemt al jaren deel aan de Atelierroute en zat in het bestuur van de Stichting Open Ateliers Almelo. De pop-up galerie Kunst Punt is sinds maart 2023 gevestigd in de Grotestraat. De stichting behartigt de belangen van de Almelose kunstenaars. Er worden regelmatig exposities gehouden en er worden ook kunstwerken verkocht. De centrale ligging midden in de stad maakt Kunst Punt laagdrempelig voor het publiek. Alies van der Poll exposeert met verschillende technieken van glaskunst, geweven, blaadjes en openwerk.

Miniworkshops glasfusing

Alies geeft ook workshops glasfusing. Dat gaat ze ook in het Kunst Punt doen. Op de dinsdagen 26 maart, 2 april, 9 april en 16 april geeft ze miniworkshops voor zes belangstellenden per keer. Ze beginnen om 14.00 uur en duren ongeveer anderhalf uur. De werkstukken die gemaakt worden kennen een afmeting van 15 x 20 centimeter of 10 x 30 centimeter. Opgeven kan bij Aliesvanderpoll@gmail.com. Of bellen naar 06-22401923. Kom je toevallig binnenlopen en er is nog plek dan mag je meedoen.

Kunst Punt is geopend voor het publiek van donderdag tot en met zaterdag van 13.30 tot 17.00 uur. Ook op koopzondagen is de galerie aan de Grotestraat 73 open. Vanaf 26 maart is de galerie eveneens geopend op dinsdag en woensdag van 13.30 tot 17.00 uur. De expositie van de vier exposanten, waaronder Alies van der Poll, is tot en met 20 april a.s. In deze periode is de galerie ook op tweede paasdag geopend.