Sport & Vrijetijd

Excursie ‘Vogels in het Kristalbad’

Welke vogels komen graag in de zomer naar het Kristalbad? Ontdek het tijdens de excursie ‘Vogels in het Kristalbad’ op dinsdag 12 september. De natuurgids van Landschap Overijssel neemt je mee naar de vele mooie plekjes en vertelt onderweg meer over de bijzondere functie en natuur van het Kristalbad. Dit unieke natuurgebied is erg populair bij vogels. Maar welke vogels kun je juist nu spotten? Het start om 09.00 en duurt ongeveer 1,5 uur.

Foto: Kristalbad, ©Jolein Klein Gunnewiek..

Waar water is, zie je ook veel vogels. Dat geldt zeker voor natuurgebied het Kristalbad, een bijzonder stukje nieuwe natuur tussen Hengelo en Enschede. Een bijzonder terrein met meerdere gezichten. Een natuurlijke watermachine die proceswater weer leven inblaast, een groot bergingsgebied voor water, een ecologische verbindingszone en een recreatief gebied in één. Het is ook een geliefde plek voor vogels. In de lente spot je hier heel veel verschillende soorten, zoals de fuut, dodaars, zwaluw en knobbelzwaan. Tijdens deze boeiende excursie proberen we deze en nog vele andere soorten te ontdekken. De gidsen vertellen onderweg over de vogels en het Kristalbad. Welke ontwikkelingen zijn er en welke dieren leven hier nog meer? Neem je verrekijker mee en ga mee op stap met onze vogelexperts.

Aanmelden

Meld je van te voren aan via de website www.landschapoverijssel.nl/activiteiten. Er is plaats voor maximaal 30 personen. 

Kosten

De kosten zijn € 5,00 per volwassene en € 3,00 per kind. Als je donateur bent van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen, dan kun je op vertoon van de donateurspas gratis mee.

Ben jij al donateur?

Donateur worden is een prachtige manier om het werk van Landschap Overijssel te steunen. En het is belangrijk, want hoe meer mensen betrokken zijn bij ons prachtige Overijsselse landschap, hoe beter wij het kunnen beschermen. Donateur worden kan al vanaf €24,00 per jaar. 

Voor meer informatie https://www.landschapoverijssel.nl/financiele-steun/word-donateur

Het bezoekerscentrum Hof Espelo zoekt vrijwilligers om het team te versterken. We zijn vooral opzoek naar gastheren/gastvrouwen en gidsen. Belangstelling of wil je meer informatie? Stuur een mailtje naar bezoekerscentrum.hofespelo@landschapoverijssel.nl